Една от най-известните забележителности на Гърция се опитва да ограничи

...
Една от най-известните забележителности на Гърция се опитва да ограничи
Коментари Харесай

Гърция ограничи броя на посетителите на Акропола в опит да го опази

Една от най-известните забележителности на Гърция се пробва да ограничи ежедневните си гости от през днешния ден. Акрополът притегля гости от цялостен ​​свят, искащи да се полюбуват на античното културно място, само че отсега нататък посетителите ще бъдат лимитирани до 20 000 дневно. Уебсайтът за резервации ще следи визитите и ще ползва почасово ограничаване.

Достъпът до Акропола на Атина ще бъде стеснен, с цел да бъде опазен като международен монумент на културата. В изявление за гръцката радиостанция " Real FM " през август гръцкият министър на културата Лина Мендони сподели, че сега Акрополът има до 23 000 гости на ден, наричайки това " голям брой ".

Въпреки че обектът е отворен до 20:00 ч., Мендони сподели, че по-голямата част от посетителите избират да посетят утринните часове, създавайки " неприятни условия за обекта, посетителите и личния състав, които се пробват да поемат този огромен размер хора ".

Целта е новата система, която сега е в изпитателен стадий и евентуално ще бъде публично въведена от април 2024 година, да се оправи с пренаселеността и ще подсигурява сигурността и дълголетието на паметника.

Издигнат на каменист рид през пети век пр.н.е., античният Акропол е дом на сбирка от исторически руини, здания и артефакти – най-известният е храмът Партенон, отдаден на богинята Атина.

Според ЮНЕСКО мястото и неговите монументи " образуват най-великият архитектурен и артистичен комплекс, наследен от гръцката древност на света ".

По-рано това лято Акрополът затвори заради високи температури на фона на рекордните горещи талази в Европа. Снимки на мястото от края на август демонстрират, че е цялото в пушек от неотдавнашните горски пожари в Гърция.

От април идната година новата система за резервации ще се ползва и за други гръцки археологически обекти, които работят с електронни билети, представляващи 90-95% от посетителите на гръцки обекти, написа CNN.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР