Една от най-известните манекенки в света от 80-те и 90-те

...
Една от най-известните манекенки в света от 80-те и 90-те
Коментари Харесай

Супермоделът Татяна Патиц издъхна едва на 56

Една от най-известните манекенки в света от 80-те и 90-те години на предишния век - Татяна Патиц, е умряла в Съединени американски щати едвам на 56-годишна възраст, гръмнаха международните организации. На този стадий не се оповестява повода за преждевременната кончина на един от супемоделите на предишния век. Новината беше обявена първо от стилната библия " Vogue " по-рано денем, като повода за гибелта ѝ съгласно нейния сътрудник е " заболяване " - без повече детайлности.



Родена в Германия и израснала в Швеция, Татяна Патиц беше част от истинската група супермодели, които се снимаха и в незабравимия клип на Джордж Майкъл " Freedom " - Синди Кроуфорд, Наоми Кембъл, Линда Еванджелиста и Кристи Търлингтън. Тя е и фаворитка на стилния фотограф Питър Линдберг, който прави някои от най-запомнящите се фотоси на супермоделите от златната ера.

Ана Уинтур, основният редактор на " Vogue ", разказва Патиц като " безконечният европейски знак на шика - като че ли Роми Шнайдер среща Моника Вити ". " Тя не беше толкоз забележима като връстничките си - по-мистериозна, по-зряла, по-недостижима - и това имаше своя личен сексапил ", добавя Уинтур.

По време на дейната си кариера Татяна Патиц е модел за " Шанел ", " Баленсиага ", Дона Карън, Валентино, Вивиан Уестууд и десетки други. През 80-те години на 20-ти век тясе появява в френските и италианските издания на най-елитните списания. Работи с фотографи като Ървинг Пен, Хелмут Нютън и Стивън Майзел. Считана е за едно от първите имена в групата на супермоделите. Последната ѝ поява на фешън ревю е през 2019 година по време на Седмицата на модата в Милано. Нейният наследник Джона Джонсън също е избрал професионалната кариера на модел.

Патиц е родена в Хамбург през 1966 година, само че е отгледана в Швейцария. Едва на 17-годишна възраст печели трето място в конкурс за модели и се мести в Париж, където стартира работа като модел. През 1985 година към този момент е позната в сектора и има една корица за английския " Vogue ". 



" Дълбоко сме натъжени от новината за гибелта на Татяна Патиц, дългогодишна другарка на Питър. Бихме желали да изразим уважението към добротата, вътрешната хубост и изключителната просветеност на Татяна. Мислите ни са ориентирани към нейните близки и изключително към Йона. Тя ще ни липсва безпределно доста ", написа в Туитър профила на фондацията на фотографа Питър Линдберг. 

Вижте незабравимия клип на Джордж Майкъл " Freedom ", в който взе участие и Татяна Патиц:





Една от последните фотоси на Татяна Патиц
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР