Една от най-големите технологични компании в Европа - базираната в

...
Една от най-големите технологични компании в Европа - базираната в
Коментари Харесай

Accenture закрива бизнеса си в Русия

Една от най-големите софтуерни компании в Европа - основаната в Ирландия Accenture, закрива бизнеса си в Русия, за който работят 2300 души.

Това излиза наяве от изказване на компанията, а като причина е посочена войната в Украйна.

"Accenture застава зад народа на Украйна и държавните управления, фирмите и лицата по целия свят, които приканват за неотложно преустановяване на противозаконната и ужасяваща офанзива в страната ", се споделя в изказване на компанията, предава.

Въпреки че Accenture приключват бизнеса си в Русия, от компанията благодарят на техните близо 2300 съветски чиновници за всеотдайната работа през годините, само че не разясняват дали имат намерение да се завърнат още веднъж в страната след края на войната в Украйна.

Към момента компанията има два офиса у нас - в София и Пловдив, в които работят над 800 души. Миналата година компанията разкри и позиции за отдалечена работа в Русе и района, където са открити 60 нови работни места.

Accenture навлезе у нас през 2015 година с придобиването на българската Javelin Group. Тогава отваря порти и Технологичният център на компанията в нашата страна.

Международната група е учредена през 1989 година, като централата ѝ се намира в Дъблин. За нея в международен мащаб работят над 560 000 души.

Компанията се подрежда измежду най-скъпите в света в класацията Fortune Global 500 с доходи от над $44 милиарда през пандемичната 2020 година.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР