Една от най-големите премиери на автосалона се състоя на щанда

...
Една от най-големите премиери на автосалона се състоя на щанда
Коментари Харесай

Френска революция на „Автосалон София 2019“

Една от най-големите министър председатели на автосалона се състоя на щанда на Peugeot. Френската марка показва своя преход към електрическата подвижност с премиерата на новия изцяло електрически градски хечбек Peugeot е-208 електрическия скутера e-Ludix. Марката проектира себе си в ерата на енергийния преход и електрификацията и води посетителите към визията си за бъдещето с електромобил, електрически скутер и електрически велосипед. На щанда на Peugeot в зала 4 на Интер Експо Център са изложени общо 7 автомобила, като с изключение на електрическата версия, новото 208 може да се види и в стандартната си версия с бензинов или дизелов турбодвигател. Посетителите могат да се насладят и на новото Peugeot 508 във версиите седан и комби, което беше определено за „ Кола на годината в България “ за 2019-а. Гамата от високопроходими коли е показана от два доста атрактивни SUV –а – 3008 и 7-местното 5008. По време на ревюто разполагаем за тест-драйв ще бъдат 508 SW, 3008 и 5008. Покупката на автомобил в границите на автосалона ще бъде придружена със специфични условия и безвъзмездна застраховка автокаско за всички коли от марката.



Не по-малко трогателен е щандът на Citroën, на който посетителите могат да видят обновената моделна гама и новаторски технологии в годината на първото столетие на марката. Щандът е въодушевен от концепцията на френския колос за актуален градски шоурум, La Maison Citroën, който припомня на удобна зона за живеене. Всички модели от хармоничната актуализирана моделна гама на Citroën са на показ. Те се отличават с дръзновен дизайн и извънреден комфорт, плод на 100-годишния опит в тази сфера. Начело е новия флагмански кросоувър C5 Aircross, който през 2020-а ще предложи и хибридна версия. Citroën продължава продуктовата си атака с задачата до 2025-а всеки модел да има и електрическа версия. Освен него са изложени бестселърът C3, показан през ноември 2016-а, новият C4 Cactus, чийто продажби през 2018 са 33% по-високи спрямо тези на предшественика му, първият кросоувър в гамата C3 Aircross, новият Berlingo, притежател на влиятелните награди Best Buy Car of Europe 2019 на Auto Best и International Van of the Year 2019 надлежно за пътническата и товарната версия. Най-големият експонат на щанда на марката е пътническият миниван SpaceTourer Business Lounge, който се предлага в три  дължини и е отличен избор за фамилии, за споделени пътувания и за хора, работещи в областта на транспортните услуги.



На автосалона в София посетителите могат още веднъж да видят марката DS Automobiles, която се завръща на българския пазар, само че към този момент показана от формален вносител „ София Франс Ауто ”, прочут с безупречния си 26-годишен опит в търговията с коли от няколко марки у нас. DS Automobiles е премиум марката на PSA Group. Воден от авангардния дух и подсилен от изключителното завещание на 1955 DS, марката, стартиран през 2015-а, цели да привнесе френския разкош в автомобилната промишленост. Той е планиран за клиенти, търсещи персонално изложение и високи технологии. Втората генерация на моделите DS съчетава изисканост и съвременни технологии. Със SUV-овете DS 7 Crossback и DS 3 Crossback, марката DS стартира гама от 6 автомобила, всички предлагани в електрифицирани версии под подписа E-Tense. По време на автосалона ще бъде показан флагманът на френските технологии DS 7 Crossback E-Tense 4x4, дружно с новия изцяло електрическия първокласен модел DS 3 Crossback E-Tense.



Публиката ще има опцията да се запознае и с най-новите модели на щанда на Renault – петото потомство на Clio, второто издание на Captur, новото ZOE и горещият хечбек Megane R.S. Trophy. Новото Renault Clio изпъква с своя привлекателен дизайн, който е една от главните отличителни черти на емблематичния хечбек. Изложеният модел е в равнище на съоръжение R.S. Line, предлагащо по-агресивна и спортна визия. Посетителите могат да се срещнат от близко и с изцяло актуализирания екстериор и интериор на новото електрическо Renault ZOE, което надгражда обещанието на марката за устойчива градска подвижност с усъвършенствани мощ, самостоятелност и технологии на борда. По-малко от месец след първата си публична премиера, новото Renault Captur също прави своя дебют пред българска аудитория. Изцяло обновеният градския кросоувър показва откривателската си същина и рискован темперамент, както и една от множеството си персонализации, налични за стилния модел. Марката Renault припомня на посетителите и за традициите си в моторните спортове, представяйки новото Renault Megane R.S. Trophy. Новото попълнение в R.S. гамата носи духа на върховете за най-бърз автомобил с предно предаване, които бяха сложени на пистите „ Нюрбургринг “ и „ Спа “ тази година.



Представителят на Ford за България - компанията „ Мото Пфое “, залага на необятна гама от модели. На щанда на марката са изложени както спортни модификации, по този начин и общоприети коли. Един от главните експонати е новият Fiesta ST, който разчита на 1,5-литров бензинов турбомотор EcoBoost с мощ 200 к.с. Той е комбиниран с 6-степенна механична скоростна кутия, като това обезпечава ускоряване от 0 до 100 км/ч за 6,5 секунди. Феновете на марката ще видят и новият Focus ST, при който моторът е 2,3-литров EcoBoost с мощ 280 к.с. И той е комбиниран с 6-степенна механична скоростна кутия, като тази композиция разрешава да се доближат 100 км/ч от място за 5,7 секунди. Няма да се мине и без спортната икона на Ford - именитият Mustang, който е във версия GT. Под капака на този модел има V-образен мотор с 8 цилиндъра. Работният му е размер е 5,0 литра, като мощността е 450 к.с. Двигател работи в комбиниране с 10-степенна автоматизирана скоростна кутия. Сред останалите експонати на Ford са два кросоувъра – EcoSport във версия ST-Line и Kuga във версия Business. Посетителите имат опция да видят и хибридна версия на флагмана Mondeo, както и напълно новата трансформация на Focus – Active, отличаваща се с визия на кросоувър и повишен луфт.



Един от най-вълнуващите щандове на автосалона несъмнено е експозицията на италианските марки Abarth, Alfa Romeo, FIAT и перлата на италианците Maserati. Посетителите могат да се насладят на вълнуващия състезателен градски мъник Abarth 595 Competizione, който е предопределен за хората, търсещи комбиниране сред неподправено осъществяване и чист адреналин. Никой не може да устои на неговия тон от мотора и изпускателната система, присъщ за породист състезателен автомобил.



Стилният седан Alfa Romeo Giulia пленява с италиански дизайн и е кадърен да задоволи всяко предпочитание и волност. Той предлага изключителни технологии за първокласна динамичност и наслаждение от шофирането, с високи характерности. Кросоувърът Alfa Romeo Stelvio е кръстен на едноименния планински проход в северна Италия. Този SUV има всички нужни качества на първокласния автомобил. Освен това Stelvio провокира несравнимата страст при шофиране. Най-спортният модел на Alfa Romeo е двуместният роудстър 4C Spider. Той притегля погледите със същинската хубост в работа на рисковата механика. Интересен факт е, че Alfa Romeo 4C е създадена в Модена и съчетава в себе си две върхови достижения – инженерните решения на Alfa и производството на Maserati.



Марката Maserati е показана с три модела – спортното купе GranTurismo, бизнес лимузината Quattroporte с 4 порти и 4 места, както и първият кросоувър Levante, който предлага висшата композиция от показване на пътя с офроуд качества и предоставяйки свободата да преследвате своите желания. На щанда на FIAT посетителите могат да видят актуализирания кросоувър 500X Cross, хечбекът Tipo и професионалния модел Fiorino Combinato, съчетаващ размерите на стилен хечбек с пространството на търговски автомобил.



Индийската марка Mahindra стъпи на българския пазар в края на 2018-а. За автосалона в София марката е подготвил две забавни министър председатели – обновените версии на градския стилен кросоувър KUV100 и на модела с нараснала проходимост XUV500. И двата автомобила се появиха на българския пазар през предходната есен, а единствено година по-късно у нас дебютират и усъвършенстваните им версии. Обновеният градски кросоувър KUV100 e запазил своите компактни размери и забележителния си вътрешен шир, само че към този момент е оборудван с усъвършенстван 1,2-литров 3-цилиндров бензинов мотор с увеличена оптималната мощ до 87 к.с. при 5500 об/мин. Моторът е комбиниран с 5-степенна механична скоростна кутия. Всъдеходът със 7 места XUV500 е въведен на пазара от 2012-а и досега се е наложил в международен мащаб като породист офроудър. Три години по-късно на пазара пристигна второто му потомство, а в този момент единствено три месеца след формалната си премиера в Италия, у нас дойде фейслифтът на XUV500. По-забележителни са измененията в дизайна му. Автомобилът е с изцяло прекроени фарове с двойна линия, хромирани детайли и дневни LED светлини.



Ккитайската марка Haval показва новите си модели кросоувъри F7X, H6, H2 Facelift и H9. Характерно за всички тях е, че са проектирани да се харесат на европейските консуматори, екипирани са с богато съоръжение и се задвижват от съвременни бензинови и дизелови турбодвигатели. На българския пазар SUV и кросоувърите на марката Haval се оферират на доста атрактивни цени и със специфични търговски условия, което ги прави извънредно конкурентни на одобрените европейски и японски марки. За първи път е показана и марката за електрически коли на Great Wall Motors – ORA. От нея посетителите на показ е модерния кросоувър IQ, който разполага с впечатляващ самостоятелен пробег от 400 км при цялостен заряд на батерията.

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР