Една от най-големите поръчки на Столичната община - за чистенето

...
Една от най-големите поръчки на Столичната община - за чистенето
Коментари Харесай

Предизборен сблъсък за мащабна поръчка за чистенето в София

Една от най-големите поръчки на Столичната община - за чистенето на града за период от 5 години, предстоящо се трансформира в тематика на предизборната акция на главните претенденти за кмет на София. Подаването на документи за присъединяване в състезанието с планирана стойност 435 млн. лв. с Данък добавена стойност е до 17.30 часа в понеделник, 9 септември, а офертите на претендентите ще бъдат отворени във вторник, 10 септември.

Поръчката за чистенето беше оповестена през юли, а в началото документи трябваше да се събират през отпускарския август. От общината удължиха периода.

Новите контракти за почистването на града би трябвало да влязат в действие от идната година, когато изтичат актуалните договори. Поръчката беше атакувана от главните съперници на сегашния кмет Йорданка Фандъкова, която пък я отбрани с това, че не би трябвало да се позволява рецесия с боклука.

Редно ли е поръчката да се прави тъкмо преди изборите

Стартирането на огромната социална поръчка тъкмо преди изборите и година преди да изтекат към момента настоящи контракти за събирането на боклука ще направи заложници и столичани, и бъдещия кмет на града, разяснява в понеделник Мая Манолова, която е измежду главните кандидати за кметския пост. Тя добави, че разноските за събиране на боклуци и разчистване на града непрекъснато се усилват, освен това без да се вижда сериозен резултат.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР