Една от най-големите хранителни компании в света - Нестле, обяви,

...
Една от най-големите хранителни компании в света - Нестле, обяви,
Коментари Харесай

Нестле България с нова инициатива за по-здравословен живот на децата

Една от най-големите хранителни компании в света - Нестле, разгласи, че стартира нова самодейност, чиято цел е да помогне на 50 млн. деца на планетата да водят по-здравословен метод на живот. Българското поделение на компанията също ще се включи интензивно в програмата посредством създаването и въвеждането на по-здравословни артикули, както и препоръки за фамилиите, свързани с храненето и физическата интензивност.

„ Горд съм, като част от Нестле, само че и като татко и дядо, че през днешния ден, на Международния ден на фамилията, разгласяваме най-ценния ангажимент на компанията - този към нашите деца. Доброто хранене в началния етап на живот, води до здравословно бъдеще. Лансираме „ Нестле за по-здрави деца “, с цел да помогнем на родителите и тези, които се грижат за деца да ги отглеждат по-здрави “, съобщи на събитие в столицата Емануел Артур, Изпълнителен шеф на Нестле България.

Компанията счита да понижи захарта, солта и наситените мазнини в доста от своите артикули. В най-популярния ѝ десерт - KitKat, да вземем за пример захарта към този момент е в по-малко количество за сметка на млякото и какаото.

До 2020 година Нестле ще добави 750 милиона порции зеленчуци към продуктите си, 300 милиона порции (16 грама) богати на фибри зърнени, бобови растения, ядки и семена, ще понижи добавените захари с 5%, солта с 10% и ще приключи уговорката, стихотворец през 2014 година, за понижаване на наситените мазнини с 10%.

От компанията показаха повече елементи за разнообразни свои начинания.

“Нестле за по-здрави деца”

Досега казусът със затлъстяването и недохранването е адресиран от Нестле в България посредством програмата „ Здрави деца “, която от 2012 година бележи резистентен напредък и развиване. През 2018 година „ Нестле за по-здрави деца “ още веднъж ще се концентрира върху посланието, че положителното хранене в началния стадий на живота води до едно по-здраво бъдеще. Програмата ще разшири обсега си, като резервира сегмента на учебните заведения и добави и този на детските градини, по този метод обхващайки деца от 3 до 12 години. Чрез програмата „ Нестле за по-здрави деца “ до 2030 година Нестле България ще помогне на 500 000 българчета да водят по-здравословен метод на живот посредством модули, основани на солидна научна рамка. В основата на програмата стоят 6 по-здравословни привички (Хранене на бебето, размер на порции, разнообразно хранене, банкет на вода, физическа интензивност, хранене заедно). Програмата ще заложи на редица интензивности, ориентирани към родителите, учителите и самите деца и ще обхване държавни и частни образователни заведения в цялата страна.

„ Нестле за Живей Активно! “

Чрез най-голямата самодейност „ Нестле за Живей Активно! “, от 2006 година насам, посланието за изгодите от повече придвижване и по-добра храна е достигнало непосредствено до над 350 000 българи. През 2018 година самодейността ще си партнира с над 100 институции, спортни клубове и федерации, специалисти и известни персони и посредством над 120 взаимни прояви ще стимулира от ден на ден българи да се движат и хранят уравновесено. Съвместно с нутриционисти и диетолози компанията ще се концентрира върху уравновесения метод на живот. За да доближи до всяко кътче на България, „ Нестле за Живей Активно! “ ще построи специфична онлайн платформа с информация за дейния метод на живот и уравновесеното хранене.

Нови 50 младежи ще получат опция за работа, стаж или процедура в Нестле

Чрез разнообразни действия и одобрени партньорства Нестле ще продължава да оказва помощ на младите българи като дава благоприятни условия за тяхното рационализиране и ги стимулира. През 2018 година още 50 младежи ще получат опция за работа, стаж или процедура, а посредством модулите “Готовност за работа” и CV работилници ще помогне за един самоуверен и сполучлив кариерен старт на още 250 индивида. През тази година продължава и образованието на младите експерти по плана „ ДОМИНО “, които получават скъп на практика опит във фабриката на Нестле в София.

Спестяване на вода и ток и недепониране на боклуци

В сферата на опазването на околната среда Нестле България отбелязва понижаване на разхода на вода за индустриални потребности с 52% или 58 126 м³ - равняващо се на водата в 23 басейна с олимпийски размери, а през 2018 ще бъде спестена вода за още един басейн. Спестената ел. сила през актуалната година е задоволителна за обезпечаване на енергийните потребности на 220 български семейства (1 650 GJ). Своеобразен връх слага компанията с 0 кг боклуци депонирани на бунище от Март 2014 година и преработване и оползотворяване за биогориво на 100% от генерираните боклуци. През 2018 година най-голямата компания за храни и питиета си слага за цел понижаване на отпадъците с още 160 генерирани тона. Нестле напомни още един от стремежите си в обществен проект, а точно да се рециклират 100% от опаковките или да се употребяват наново до 2025 година в името на по-чиста околна среда.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР