Една от най-големите банки в САЩ Bank of America преустановява

...
Една от най-големите банки в САЩ Bank of America преустановява
Коментари Харесай

Bank of America изхвърля оръжейните компании от списъка си с кредитополучатели

Една от най-големите банки в Съединени американски щати Bank of America прекратява даването на заеми на производителите на огнестрелни оръжия за военни цели, за които цивилните жители могат да получат позволение. Това заяви в сряда, в изявление за организация „ Блумбърг “, вицепрезидентът на финансовата институция Ан Финукен.

„ За в бъдеще няма да финансираме производството на военни модели огнестрелни оръжия, употребявани от жителите “, безапелационна бе тя.

Заместник-председателят уточни също по този начин, че до момента в листата на кредитополучателите на Bank of America са били включени " редица производители на огнестрелни оръжия от боен вид. "

" Преговаряхме с тях. Вече ги информирахме обаче, че не имаме намерение да продължим да поддържаме или финансираме (производството им на) сходни оръжия ", добави Финукен.

По данни на „ Блумбърг “ диалозите са били извършени с оръжейните колоси „ Ремингтън “, „ Стърм, Рюгер и Къмпани “, и „ Виста “.

БГНЕС напомня, че по-рано „ Уолмарт “ - най-голямата американска верига универсални магазини, също предприе сходни ограничения против оръжейната промишленост, като отстрани от уеб страницата си всички изображения на обекти, наподобяващи винтовки (дори и да става дума за играчки или пневматични оръжия) и забрани продажбата на оръжия и муниции на хора под 21-годишна възраст в магазините си.

Впоследствие сходни ограничавания бяха наложени и от корпорацията на „ Дикс Спортинг Гудс “, която е най-големият продавач на артикули за лов, лов на риба и спорт в страната.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР