Една от най-често срещаните съставки в много кухни по света

...
Една от най-често срещаните съставки в много кухни по света
Коментари Харесай

Това ви чака, ако прекалявате с консумацията на чесън

Една от най-често срещаните съставки в доста кухни по света е чесънът. Ползван от хиляди години, той е прочут с изгодите си за здравето на всекиго.

И до момента в който в Съединени американски щати означават на 19 април деня на чесъна и не се замислят от евентуалните вреди от потреблението на чесън, то ние ще обърнем внимание на тази тематика. Колкото и потребен да е чесънът, имайте едно мислено.

Но както всяка монета си има две лица, по този начин и чесънът си има своята тъмна страна. Макар и богат на антиоксиданти, съгласно изследване чесънът може да аргументи чернодробна токсичност, в случай че се употребява в остатък.

Подобни констатации са записани в отчет, оповестен от университета в Пенсилвания - чесънът, въпреки и на практика нетоксичен, може да аргументи увреждане на черния дроб, в случай че се одобри в огромни количества. Според отчет, оповестен от Националния институт по онкологични болести, консумирането на пресни чеснови луковици на празен корем може да провокира гадене, повръщане и киселини.

 Прекаляване с чесън

Според отчет, оповестен от Харвардското здравно учебно заведение, чесънът е една от тези храни, които могат да причинят гастроезофагеална рефлуксна болест. Консумирането на чесън на празен корем може също да аргументи и диария или газове в стомаха.

Важно е да се означи, че е по-добре да се спре потреблението на чесън минимум две седмици преди планувана интервенция, защото може да удължи кървенето и да се намеси в равнищата на кръвното налягане. Ако към този момент сте на лекуване за високо кръвно налягане, може би не е най-подходящата храна за вас.

Тъй като чесънът има свойства за намаление на кръвното, приемането му може да е неприятна концепция. Макар и изпълнен с преимущества, продължителният контакт с чесъна може да провокира раздразнение на кожата. Едно проучване твърди, че ензимът в чесъна, наименуван alliin lyase, може да бъде причина за дразненето.

Установено е, че несъразмерната консумация на чесън може да докара до положение, наречено хифема, което се отнася до кървене в пространството сред ириса и роговицата. Приемането на огромни дози чесън предизвиква или утежнява хифемата, което може да е причина за загуба на зрението.

Чесънът, изключително когато се приема в сурова форма, може да провокира мигрена. Въпреки че не предизвиква непосредствено главоболие, той задейства процеса, виновен за него.

Консумирането на чесън в огромни количества по време на бременност или лактация може да провокира раждане, което в даден миг може да е нежелателно.

В допълнение към всички тези отрицателни резултати, предозирането с чесън може да аргументи мускулни болки и загуба на вкус, бъбречни хематоми (подуване на съсирена кръв в бъбреците), химически изгаряния в устата и животозастрашаващи алергични реакции.

А в случай че желаете да сте сигурни, че няма да си навредите, до момента в който хапвате чесън, вижте тези оферти за:

- чеснова супа;

- чеснови хлебчета;

- чеснови сосове;

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР