Една от митичните фигури в НСА - проф. Васил Фурнаджиев,

...
Една от митичните фигури в НСА - проф. Васил Фурнаджиев,
Коментари Харесай

Умря единственият в света професор по щанги - Васил Фурнаджиев

Една от митичните фигури в НСА - проф. Васил Фурнаджиев, е умрял на 87 години. Ученият може да претендира, че беше единственият в света професор по тежка атлетика.

Фурнаджиев е именит учител в катедра " Зимни спортове ", лекар на науките.

Написал е значително книги, отдадени на зимните спортове - " Ски за начинаещи и напреднали ", " Ски спорт ", " Ски-техниката на първенците. От Зайлер до Томба " и други.

Известен е обаче най-много с прозвището Стратега на българските щанги поради работата му с легендата Иван Абаджиев. Двамата имат няколко книги в съавторство, като първата - " Вдигане на тежести ", е издадена още през 1978 година, а последната - " Съзидание и акомодация на клетъчно и молекулярно равнище ", излиза през 2006 година



Разгледаният феномен на акомодация на клетъчно-молекулярно равнище е един авангарден взор към към момента неизучените запаси на човешките гени да се трансформират според от  потреблението на систематични подготвителни натоварвания.

Погребението ще се състои в петък, 4 август, от 12 часа на старите гробища във Велинград, оповестиха негови близки. Поклон пред паметта му!
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР