Една от мерките срещу големия трафик в столицата е въвеждане

...
Една от мерките срещу големия трафик в столицата е въвеждане
Коментари Харесай

Предлагат такса задръстване като спасение от големия трафик в столицата

Една от ограниченията против огромния трафик в столицата е въвеждане на такса " запушване ", която да контролира навлизането на коли в тежконатоварени пътни артерии. Това сподели Теодор Караколев на конференция в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция, на която беше показан отчетът " Градоустройствена политика в София " на Експертния клуб за стопанска система и политика (ЕКИП). Автори на отчета са Георги Вулджев и Теодор Караколев.

Приходите от синя и зелена зона би трябвало още веднъж да се употребяват за възстановяване на публичния превоз, счита Караколев. Повишаването на таксите от зоните носи изгоди поради понижаване на натиска на трафика в центъра на столицата, счита той.

Проблемите на градоустройството изискват по-децентрализиран метод, означи Георги Вулджев. Настоящата роля на общината от позиция на централно равнище би трябвало да се понижи на по-ниско равнище, счита той.

Според Вулджев негативните резултати от регулаторната тежест на пазара на парцели са повече от позитивните резултати и водят до повишение на цените. Позитиви от ограничение на регулацията са основаване на повече парцели, по-ниски цени, повече работни места. По-високото строителство в столицата, съгласно него, ще докара до по-малко заличаване на природа, по-ниски разноски за самата община за създаване инфраструктура, по-малко прилагане на коли с по-кратка отдалеченост. Те желаят да има ясна и прогнозируема съответна рамка на данъчните и регулаторни режими.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР