Една от големите дилеми, които имат бъдещите майки е дали

...
Една от големите дилеми, които имат бъдещите майки е дали
Коментари Харесай

Harvard Business School, Катлийн Макгин, работещите майки, домакините и кои отглеждат по-щастливи деца

Една от огромните алтернативи, които имат бъдещите майки е дали да изоставен работата си в името на това да са по-близо до дребните си деца. Скорошно изследване на Университета в Харвард обаче сподели, че децата на работещите майки са толкоз щастливи, колкото и на тези, избрали да си останат вкъщи.

" Много хора към момента имат вяра, че когато една майка тръгне на работа, това има пагубни последици върху детето й, " споделя проф. Катлийн Макгин от Harvard Business School. Затова откритието й, че щастието на децата като възрастни не се въздейства от това дали майка им е работила или не, е изключително значимо.

Резултатът е част от по-мащабно изследване на Макгин, провеждано в продължение на 10 години в 29 страни и с 100 хиляди дами и мъже. През 2015 година Изследването й откри, че дъщерите на работещи майки нормално получават по-високо заплащана от тези на домакините.

Синовете им пък по-рядко страдат от полови предубеждения, женят се работещи партньорки и прекарват приблизително 50 минути повече със фамилията си на седмица в съпоставяне със синовете на неработещи майки.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР