Една от големите български застрахователни компании се оказа неволно замесена

...
Една от големите български застрахователни компании се оказа неволно замесена
Коментари Харесай

Замесиха името на българска компания в опит за измама в...

Една от огромните български застрахователни компании се оказа несъзнателно забъркана в опит за финансова машинация на италианския остров Сицилия. Става дума за футболния клуб Палермо, където играе родният национал Ивайло Чочев.

„ Розово-черните “ вършат несполучливи опити да подсигуряват финансовото си положение и да получат право да вземат участие в Серия „ Б “, откакто в края на предишния сезон бяха изхвърлени от италианската втора дивизия поради паричните си проблеми. След това клубът от остров Сицилия апелира сполучливо и получи късмет да играе в Серия „ Б “, само че против гарантиране на финансите си.

Всички проблеми са свързани с ръководството на някогашния притежател Маурицио Дзампарини, който даже имаше два несполучливи опита да продаде Палермо. Новият притежател Салваторе Тутоломондо подсигурява, че приемане на финансови гаранции е механически проблем, който ще бъде решен скоро.

Италианското издание „ Ла Република “ разгласи, че такива гаранции са били издадени от българската застрахователна компания „ Лев Инс “. От вестника са се свързали с родните застрахователи, които изрично са отрекли, че са издавали сходни документи. От своя страна Палермо настояват, че са излъгани от подправени брокери, оповестили се за представители на българската компания.

„ Какво мога да кажа? Ние сме излъгани. Разчитахме на неверните хора. Търсим ново решение на казуса с издаването на финансови гаранции. Ще забележим какво ще се случи. Всичко ще стане ясно на следващия ден, само че случилото се е напряко необикновено. Не можем да продължим работата си с тези мошеници “, разяснява генералният шеф на Палермо Фабризио Лукези.

Ако сицилианският отбор не успее да потвърди финансовата си непоклатимост, той няма да получи регистрация за присъединяване през сезон 2019/20 на Серия „ Б “. Така ще се наложи на „ розово-черните “ да стартират от Серия „ Д “. Венеция чака да се завърне в италианската втора дивизия, с цел да заеме мястото на Палермо.

Източник: блиц
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР