Една от емблемите на "Пирогов" - проф. Милан Миланов -

...
Една от емблемите на "Пирогов" - проф. Милан Миланов -
Коментари Харесай

Проф. Миланов за уволнението му: Мен от Пирогов никой не може да ме махне

Една от емблемите на "Пирогов " - проф. Милан Миланов - беше освободен от работа след 41 година работа със заповед на шефа на болничното заведение проф. Асен Балтов.

Той описа, че заповедта за преустановяване на контракта му е от 24 август, само че публично схванал за освобождението си на 14 септември.

„ През март шефът на „ Пирогов” ме повика. Тъй като аз съм в пенсионна възраст, титулярът на клиниката се върна. Директорът на болничното заведение ми предложи да подписа с мен едногодишен цивилен контракт за известна цифра. Казах му, че на мен ми е задоволително това, че ще мога да бъде съветник в „ Пирогов”, сподели проф. Миланов пред "Здравей, България " по NOVA и добави:

„ В идващите 1-2 месеца разбрах, че той си е мислил, че това е някаква индулгенция: „ Давам му пари и той си трае, когато вижда неприятни решения за „ Пирогов”.

„ Заповедта за преустановяване на този едногодишен контракт е издадена на 24 август.

Аз разбрах през секрети източници на 4 септември. На 14 септември служителка на „ Пирогов” ми донесе писмо със заповедта за преустановяване на контракта. То било изпратено по пощата до у дома. Аз не съм получил никаква записка. На 14 септември аз бях публично уведомен”, сподели още проф. Миланов.

"Това е моята болница. От "Пирогов " мен никой не може да ме уволни ", уточни Миланов, потвърждавайки, че доста хора го свързват с "Пирогов ".

Миланов е прочут и с много свои реплики, измежду които тази, казана на митинг против насилието против медици:

„ Във всяка естествена страна това говедо след половин час щеше да е при дежурния арбитър, а тука в този момент му дават плик да си поставя на главата. В тази тъпа страна на властниците им харесва да се избиваме”.

„ Откакто проф. Асен Балтов е шеф, петима души напуснаха анестезиологията на „ Пирогов”.

Това са хора, които са на сред 35 и 60 години, които са със компетентност, знаят всичко и могат всичко”, заяви проф. Миланов.

„ В Централната реанимация трима души напуснаха, четвъртият и петият ги очаквам всеки миг да си отидат. Ние не можем да създадем график, а той не разрешава да се заплаща изключителният труд. В Централна реанимация на 22 кревати имаме две сестри на работа. Тези дами се скъсват от работа и получават най-ниските приходи в София”, сподели още той.

„ Пирогов” е в жестока финансова рецесия. В момента сме с 2-2,5 милиона вътре, до края на годината ще сме с минус 5 милиона лева”, разяснява още проф. Миланов.

Той отхвърли да разяснява случая, при който лекари попитали за пациент "Тук ли да почине ": "Моята болница не може да направи такова нещо ".

Спас Добрев умира на 16 септември поради остра сърдечна и дихателна непълнота, съгласно акта за гибелта му, и поради „ остра непълнота на морал, на съвест и от цялостната липса на човечност”, съгласно брачната половинка му. Трагичната история на неговата гибел е разказана в нейното отворено писмо до министъра. От кардиологичния кабинет в незабавния институт отказали да го одобряват и след това пациентът е закаран до незабавното поделение на близката „ Александровска”. Там също не желаят да го одобряват, само че незабавните медици въпреки всичко съумели да убедят лекарите да го вземат. Там умрял.

Лекарски обиди и гибел доведоха до инспекции на "Пирогов " и "Александровска "

Облян в кръв на прага на „ Пирогов”, няма кой да помогне

Ето и поста на брачната половинка на умрелия:

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР