Една от досадните задачи, срещани от много разработчици на мобилни

...
Една от досадните задачи, срещани от много разработчици на мобилни
Коментари Харесай

Facebook представи нова версия на Buck

Една от досадните задания, срещани от доста разработчици на мобилни приложения е компилирането на кода им в език, който машините могат да прочетат. Гугъл, Фейсбук и други от огромните компании са наясно с това и употребяват разнообразни способи и принадлежности, с цел да се оправят с това. Именно Фейсбук показаха преди четири години Buck, инструмент с открит код, който цели оптимизацията на процеса по компилиране на кода за приложения за iOS и Android.

Тази седмица, Фейсбук показа нова версия на Buck, добавяща някои усъвършенствания към него.

Джонатан Кейло, който е работил по измененията, изяснява за Silicon Angle, че при работата си, той и сътрудниците му са се върнали към основите, спирайки се на основните съставни елементи на създаването с Java: същността на процеса по компилиране – в Buck за това оказват помощ голям брой дребни модули с код, които могат да бъдат основани и интегрирани бързо. Вкаран в главния модул, Buck основава това, което Кейло назовава „ stub JAR “, който отстранява от кода всичко това, което не зависи от модула, тъй че се отстранява потребността от цялостното му компилиране и по този начин процесът бива интензивен. Една от новите промени, наречена „ следене на потреблението на класовете от зависимости “ (dependency class usage tracking) усъвършенства работата, която е нужна за компилирането на нови редакции на кода. Така да вземем за пример, на даден кодов модул може да се зададе да комуникира със сървър, а други модули може да включват детайли от потребителския интерфейс, които също да им е нужно да споделят със сървър. Промяната включва следенето на детайли, като елементи от интерфейса в горния образец, които не се трансформират, тъй че да няма потребност от прекомпилация, когато се трансформира различен код, изяснява Кейло. Това е дало понижаване от 35% в набора от правила, които е нужно да бъдат основани в процеса на компилация, което на собствен ред се отразява и в понижаване на нужното време за това.

От Фейсбук разясняват, че крайният резултат от нанесените промени ще се изразят в това, че разработчиците на Android, изграждащи комплицирани приложения ще могат да компилират кода си към този момент не за минути, а за секунди. От компанията споделят, че точно новата версия е взела участие в основаването на последния билд на Instagram и се приготвят да употребяват тази версия и за други свои приложения.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР