Една от дългоочакваните новини на Герена“ се очкава да пристигне

...
Една от дългоочакваните новини на Герена“ се очкава да пристигне
Коментари Харесай

Цунами излиза като българин срещу ЦСКА

Една от дълго чаканите вести на „ Герена “ се очкава да дойде при започване на идната седмица. Тя е обвързвана с приемането на български паспорт от страна на левия бранител Цунами, написа " Тема Спорт ".

Както е известно треньорът на сините Николай Костов има сложната задача да избира кой всред футболистите му с документи отвън Европейския съюз да остава отвън групата. На „ Герена “ разполагат с шестима такива играчи, а измежду избраниците могат да попадат петима. Това са към този момент упоменатият Цунами, Велтон, Рикардиньо, Роналдо, Дарлан и Хосе Кордоба. Сега този проблем е на път да бъде позволен.

В края на септември или началото на октомври първите двама би трябвало да се снабдят с нужните документи, а това се чака да се случи на 2 октомври. Тогава ще се произнесе Комисията по българско поданство на Президенството. На всеки три месеца тя дава доклад кои лица получават паспорт, като за последно подобен е излизъл на 30 юни и в този момент ще се случи в първия работен ден на октомври. Първи документите си ще получи Цунами, а на по-късен стадий се чака и Велтон да се снабди с такива.

Левият бранител дойде на „ Герена “ в края на ноември 2021 година като свободен сътрудник от Ботафого ПБ и незабавно се превръна в съществена част от състава на Станимир Стоилов. Добрите му изяви го доведоха до трети избор за капитан, а през този месец удължи контракта си до лятото на 2026 година. На няколко пъти Цунами съобщи, че ситуацията в България доста му харесва и желае да остане за дълго на „ Герена “. Той към този момент има на сметката си 67 дуела във всички шампионати, в които осъществя четири гола. Ръководството на сините е отправило предложение и към Велтон за нов договор, само че неговият изтича в края на 2025 година, като шефовете са оптимисти, че ще могат да го задържат за по-дълго.

По този метод Николай Костов ще може да разполага с всичките си играчи за идното дерби с ЦСКА на 7 октомври. Двубоят на „ Васил Левски “ ще започва в 14:45 часа и треньорът няма да има тежката задача от услугите на кого да се откаже.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР