Една неслучайна класация, направена с огромно удоволствие. Едва ли е

...
Една неслучайна класация, направена с огромно удоволствие. Едва ли е
Коментари Харесай

Филмите на 2018 - жена в главната роля

Една неслучайна ранглиста, направена с голямо наслаждение. Едва ли е имало до момента година, в която да сме гледали толкоз доста филми с дами в основната роля, да сме разказвали за толкоз доста женски кино-съдби и да сме съпреживели толкоз разнообразни истории на девойки на всяка възраст и от всички краища на света.

В тазгодишната кино ранглиста съм събрала филмите, които ни потвърдиха, че ние – дамите – можем всичко. Всеки от тези филми е въодушевяващ и трогателен по специфичен метод, а всички дружно са съвършеният портрет на дамата на 2018 – красива, мощна и гледаща напред.

Да стартираме с любовта. Именно любовен филм завоюва тазгодишния Оскар и без значение, че споделя за любовта сред едно момиче и едно страшилище, връзката им е нежна и красива като най-прекрасната приказка. Изобщо най-хубавите филми за любовта бяха точно тези, които описват по-различни истории. Като любовта сред старата актриса Глория Греъм и нейната последна обич – 30 години по-младия Питър в. Красивата трогателна история на Ела и Джон (Хелън Мирън и Доналд Съдърланд), пътешестващи, възрастни и заболели, с цялата останала им пристрастеност към приключенията и живота в. Необичайна е и любовта на Марина от спечелилия Оскар за задграничен филм, тъй като Марина до неотдавна е била мъж. Предопределена е любовта на Ендре и Мария от приказния филм, в който те споделят общи сънища. Забранената обич на ортодоксалните еврейки Ести и Ронит дава името на кино лентата. И една тъжна любовна история, еднообразно прелестна и на книга, и на филм –.

Особено значими и изключително обичани бяха филмите, разказващи за дамите, преборили се за правото си да останат себе си във време и среда, които са били срещу тях. Това е историята в чудния филм и в безусловно същинските разкази за и. Такава е и битката на Били Кинг в.

Животът не постоянно е почтен и обективен за дамите. И те не постоянно са красиви победителки, само че битката им е обезверена и напъните им да оцелеят би трябвало да бъдат показвани в киното. Най-добрите такива истории гледахме в, и.

Да обикаляш Франция на 89-годишна възраст с яке на огромни червени точки е нещо, което единствено Аньес Варда може да направи – тази невероятна жена е последната оживяла от цяла плеяда именити режисьори от Новата вълна и към момента има какво да научи по-младите от нея, както излиза наяве от кино лентата. Много могат да покажат и опишат за изкуството да живееш красиво и дамите от кино лентата на Сет Коен, без значение че междинната им възраст е много над 70 години.

И най-после това, което в никакъв случай не трябва да забравяме – че можем да бъдем безпределно надарени, като Глен Клоуз в ; безпределно щастливи като Джулиан Мур в ; невъобразимо млади и готини като Сърша Ронан в ; потресаващо стилни като или просто велики като Шер в.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР