Една много голяма част от всички подобни места /б.р.като дома

...
Една много голяма част от всички подобни места /б.р.като дома
Коментари Харесай

Иван Нейков: В Скандинавия се отказаха да събират възрастните хора на едно място

" Една доста огромна част от всички сходни места /б.р.като дома за възрастни хора в с.Рояк/ за даване на са в дребни обитаеми места в остарели здания. Това е от десетилетия. Всяка постройка има някакъв живот, който свършва в един миг и стартират проблемите. Много малко са случаите, в които имаме нови пространства, в които се дават съответните услуги ".

Това разяснява в " Денят ON AIR " някогашният обществен министър Иван Нейков.

Той изясни пред Bulgaria ON AIR, че скандинавските страни са се отказали от това да събират възрастните хора на едно място, а от ден на ден услугите се дават в дома на възрастния човек.

" Хората, които живеят в обществените домове сега имат и храна, и отопление. Бюджетът покрива всички разноски. Времето сподели, че едно от белите петна, които би трябвало последователно да бъдат преодолявани, е основаването на стандарт или осъвременяването на стандарта на услугите. Когато тези стандарти не се съблюдават, тогава този, който дава услугата, би трябвало да бъде лишен от това право ", съобщи Нейков.

" Едно от огромните провокации на това държавно управление ще бъде нуждата от нов метод за обществено подкрепяне. Няма да има толкоз проблеми с пенсиите, колкото ще има проблеми със системата за обществено подкрепяне. Хората ще чакат поддръжка и огромният проблем ще бъде не да похарчим повече пари от предходната година, а да създадем такива услуги, за които хората ще кажат: Да, аз се усещам малко по-добре ", обърна внимание той.

Нейков посочи, че огромна част от домовете са в положение да обезпечават качествена услуга, само че би трябвало да се огледа дали не се е трансформирал методът на живот на хората.

" Това, което ще бъде огромното тестване, не е да бъде спряна една рецесия. Една рецесия не може да бъде спряна, тя си има личен живот. Въпросът е да се дефинират правилно хората, които ще бъдат наранени от тази рецесия и да им помагаш на тях. Пари има да се помогне навръх тях ", акцентира някогашният обществен министър.

Той посочи, че е оптимист, тъй като има нова генерация политици, а и има нова генерация гласоподаватели, които знаят какво желаят.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР