Една майка разкри опасенията си, че състоянието на Синдрома на

...
Една майка разкри опасенията си, че състоянието на Синдрома на
Коментари Харесай

Жена, яла котка по време на бременноста си, роди дете със Синдром на върколака

Една майка разкри опасенията си, че положението на Синдрома на върколака на нейния наследник е породено от това, че е изяла котка по време на бременноста си, до момента в който се опитвала да задоволи глада си.



Джарен Гамонган, на двама, от Апаяо във Филипините, е роден с цялостна коса, черни бакенбарди и петна коса, които изпълват лицето, шията, гърба и ръцете му, вследствие на едно в едно -милиардно здравно положение.

Но суеверната му майка, Алма, вярваше, че появяването на момчето се дължи на проклинание, наложено върху нея, когато изяде пума, до момента в който беше бременна със сина си.



Тя сподели, че по време на бременността си е имала неудържимо предпочитание за диви котки, екзотично ядене, което се среща в отдалечения планински регион, където живее.

Алма сподели, че е потърсила черна котка от другари от селото и я е изяла - сотирана с билки - за което по-късно съжалявала, когато Джарен се родила.

За неин смут локалните поданици насърчиха концепциите й за проклинание.

Въпреки това, когато най-сетне заведе Джарен при квалифицираните лекари този месец, те схванаха, че той има здравно положение, наречено хипертрихоза, необикновено необичаен синдром със единствено 50 до 100 докладвани случая по целия свят от Средновековието.

Кадри на очарователното момче „ вампир “ го демонстрират по какъв начин си играе към постройка и дома им, макар че има здравно положение, което му предизвиква непотребното окосмяване по лицето.

Алма сподели: „ Толкова се безпокоя за него, когато пристигна време да тръгне на учебно заведение. Може да бъде унизен, че е друг.

„ Обвинявах се, когато той се роди, поради желанията, които имах. Чувствах се доста отговорен. Но неотдавна лекарите ми споделиха, че няма връзка.

От трите деца на Алма, междинното дете, Джарен, беше единственото родено със болестта.

По-голямата му сестра и братчето са родени без затруднения.



Алма сподели, че Джарен е щастливо и игриво момче, само че се оплаква от сърбящи обриви, когато времето стане горещо.

Алма сподели: „ Ще го изкъпя, когато е горещо. Дори се опитахме да подстрижем косата, само че тя просто щеше да стане още по-дълга и по-дебела, тъй че спряхме да го вършим.

Алма най-сетне беше на консултация с кожен лекар този месец.

Те потвърдиха, че положението на Джарен е извънредно рядка хипертрихоза, наричана още „ синдром на върколака “, която визира единствено към „ един на всеки милиард души “.

Д-р Равелинда Сориано Перес, която ревизира Ярен, сподели: „ Вярваме, че това е наследствено положение, само че е доста рядко. Един от единствено един милиард души може да го има.

Медикът добави, че до момента в който хипертрихозата няма лек, лекувания като лазерна епилация могат да оказват помощ на положението.

Тя сподели: „ Ще се опитаме да създадем 10 сесии за четири до шест седмици и по-късно да следим. “

Мама Алма в този момент моли за помощ, защото всяка сесия ще коства на фамилията 2500 филипински песо (£35).

Тя сподели: „ Много съм признателна на тези, които към този момент ни помогнаха. Надявам се, че синът ми може да има по-добър късмет в живота с ваша помощ.

Източник: DailyMail

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР