Една машина от общо 149-те е блокирала в секция №

...
Една машина от общо 149-те е блокирала в секция №
Коментари Харесай

Машина бойкотира вота в Тракия

Една машина от общо 149-те е блокирала в секция № 42 в " Тракия ", откакто няколко гласоподаватели са я тествали без проблем. " Устройството не приема картата ", изясни ръководителят на 16-а РИК Илиан Иванов. Веднага след сигнала е бил формиран протокол и изпратен в ЦИК, защото нямало по какъв начин да се в профил повредата. Пуснатите бюлетини ще важат, само че не може да се извади разпечатка с финалния резултат от електронния избор. Данните са непокътнати на флашка и ще бъдат показани в ЦИК.

Общо 5 сигнала са получени до обяд в РИК - Пловдив. От " Столипиново " са сезирали комисията, че пропагандни материали са поставени на по-малко от 50 метра от учебното заведение " Пенчо Славейков ", което е неразрешено. " При инспекцията се откри, че плакатите не са лепени в този момент и че отстоянието е на повече от 50 метра ", увери Илиан Иванов. Съмнения за неразрешената в деня на вота пропаганда имаше и в центъра. Жалбата е подадена против покровител, пропагандирал на непознат език в постройката на Професионална гимназия по битова техника /до Понеделник пазара/. Човекът обаче е обяснил, че е видял прочут и го е упътил в коя секция да гласоподава.

127 членове на секционните комисии са поискали подмяна. Трима - четирима се отказали тази вечер да носят чували в РИК, макар че в " тричленката " наложително би трябвало да взе участие секретар. Обикновено за превозването на бюлетините и протоколите до РИК се назначават също по този начин ръководители или зам.-председатели, само че секретарят не може да бъде сменен с никой различен. Според Кодекса глобата за отвод е 1500 лв.. А за носене на чували се доплащат по 20 лв..

Снимки от Наташа Манева

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР