Една жена ми каза: "Обикновеният българин помага най-много на обикновения

...
Една жена ми каза: "Обикновеният българин помага най-много на обикновения
Коментари Харесай

Българки оставят работата си без да се замислят, за да помагат на бежанки с деца

Една жена ми сподели: "Обикновеният българин оказва помощ най-вече на елементарния украинец " и беше права, споделя Христина

От началото на войната стотици българи оставиха специалностите си и посветиха свободното си време не на околните си, а на непознати хора, избягали от ужаса в Украйна.

Ден откакто войната в Украйна стартира, Христина и още три майки стават доброволци, с цел да оказват помощ на други дами, които търсят избавление в България.

"На 25 февруари гледах първите репортажи, които дадоха с бебета в бомбоубежищата от неонатологичното поделение в Киев. Там нещо се счупи в мен и в събота сутринта просто разгласих, че затварям слинготека като магазин и го върша пункт за събиране на помощи ", показа пред Христина.

Първият камион с помощ за Украйна потегля още на първи март, а последните две седмици я срещат с историите на десетки хора, чийто живот се е преобърнал за часове.

"Последно през днешния ден една жена от Казанлък, която е с две дечица сподели "Моля те, изпрати ми една възглавница и една покривка. А ние сме подготвили обикновено три, тъй като те даже да спят в едно легло не могат на една възглавница. Много са скромни и нищо не желаят, не държат облеклата да са нови. Нямат какво да облекат ", добавя Христина.

Като доброволец в България тя се сблъсква с доста проблеми, само че скромността на хората ѝ дават кураж, с цел да продължи да го прави.

"Ние сме и доста положителни, и доста неприятни. Обикновеният човек е доста добър. Една жена ми сподели на негоден български, че единствено елементарният българин ще помогне на елементарния украинец. Тя имаше поради елементарния българин, с елементарния украинец и действително е по този начин. Тук може би малко институциите ги няма ", не крие разочарованието си Христина.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР