Eдна жена е загинала след експлозия в жилищен блок в

...
Eдна жена е загинала след експлозия в жилищен блок в
Коментари Харесай

Избухна експлозия в блок, има жертва и ранени ВИДЕО

Eдна жена е починала след детонация в жилищен блок в Крайова, оповестиха от Главния инспекторат за изключителни обстановки на Румъния. Трима души са превозени в болница. Един човек е получил припадък на суматоха.

И в този час пожарникари търсят възможни жертви, блокирани под руините на постройката, която се е срутила отчасти след гърмежа. Текат огледи, които да открият дали в блока към момента може да се живее.



“Колегите от Държавната строителна ревизия пристигнаха да оценят положението на постройката. Все още не можем да идентифицираме дали има позволение за градеж или по какъв начин е издигната ”, осведоми за Диджи24 кметът на Долж Дан Дякону.

“Ще позволим достъп до постройката на хората единствено откакто се уверим, че е безвредно. Разследване ще откри повода за детонацията ”, съобщи на собствен ред основния контрольор на Инспектората за изключителни обстановки в окръг Долж Константин Владуцой.

 
Приблизително 50 души са били евакуирани от постройката и са прекарали нощта при родственици и другари.

“Мислех, че е детонация на кола, че прозорецът е строшен, по-късно излязох и видях, че блокът се е срутил. Може би е гръмнала (газова) бутилка ”, осведоми Българска телеграфна агенция.

“Вратите се отвориха, мазилката падна, аз бях в леглото, тъй като беше късно, изплашихме се и излязохме на открито ”, разяснява негова съседка.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР