Една история за печелещи и губещи, в която дори служители

...
Една история за печелещи и губещи, в която дори служители
Коментари Харесай

Служител на средно ниво в NVIDIA спечели 62 млн. долара от акции и се пенсионира, а друг загуби всичко

Една история за печелещи и губещи, в която даже чиновници на приблизително равнище в NVIDIA са се трансформирали в мултимилионери...

Емил Василев 13:33 | 15.04.2024 2 Сподели

Най-четени

ТелефониДаниел Десподов - 17:55 | 14.04.2024

Излезе описът с 49-те смарт телефона на Samsung, които ще получат Android 15 и One UI 7

IT НовиниДаниел Десподов - 17:46 | 13.04.2024

Марс е към този момент по-близо: първият мотор за нуклеарен синтез на RocketStar

ТелефониСветослав Димитров - 14:05 | 10.04.2024

Ето кои телефони е по-добре да не купувате през 2024 г, съгласно специалистите

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Богатството, което може да се натрупа, в случай че се помогне за развиването на сполучлива компания е илюстрирано образно в един неотдавнашен пост в X на създателя на Barron’s Тае Ким. Служител на NVIDIA от „ приблизително равнище “ е натрупал положение от 62 милиона $, твърди Ким. По този метод фирмените схеми за акции могат да бъдат превъзходен тласък за чиновниците. Въпреки това, като контрапункт, високопоставеният кореспондент на Barron’s знае и за най-малко един чиновник на NVIDIA, който е направил „ неточност за половин милиард $ “, откакто „ зеленото злато “ му се е изплъзнало през пръстите.

Ким споделя щастливата история на чиновник на приблизително равнище в Nvidia, който „ в продължение на 18 години е употребявал оптимално проекта за закупуване на акции от чиновниците (ESPP) “ и е държал крепко това „ зелено злато “. Служителят не е бил инженер на висока позиция, излиза наяве от текста. Той просто се е възползвал изцяло от ESPP на NVIDIA, който разрешава на чиновниците да употребяват сред 10-15% от заплатата си за закупуване на акции на компанията с 15% отстъпка от пазарната цена.

Твърди се, че този благополучен (мъдър?) чиновник е напуснал NVIDIA с акции на стойност 62 млн. $.

Сигурно е било мъчно да се държат тези акции, без от време на време да се продаваш от тях, с цел да вземеш малко пари, само че Ким твърди, че този човек „ в никакъв случай не е продавал по време на службата си в компанията “. Не е належащо да споделяме, че 62 млн. $ са доста пенсионно положение и се надяваме някогашният чиновник да се радва и на най-хубаво здраве.

Както към този момент споменахме във въведението, не всички, които са се възползвали от ESPP на NVIDIA по време на експлоадирането на цената на акциите през последните години са се справили толкоз добре. Ким споделя за един от първите чиновници на NVIDIA – инженер, който в миналото е бил горделив притежател на един милион акции на компанията. Една акция се прави оценка на 881,86 $ в този миг.

За страдание, този чиновник е трябвало да продаде „ зеленото си злато “, с цел да заплати загубите, когато брокерът му „ е закрил сметката му с друга акция, която е паднала с 90% “, изяснява Ким. Маржин сметката е мястото, където употребявате цената на една или повече акции, с цел да закупите други акции или финансови активи.

В този случай насилствената продажба от маржин сметката е довела до „ неточност за половин милиард $ “ съгласно източника.

Служителят с акции на Nvidia на стойност 62 милиона $ може би се е пенсионирал. Изглежда обаче, че в NVIDIA има проблем със известията за богати чиновници на Nvidia, които работят в режим на полупенсиониране.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР