Една и съща шашма се прави и тя се прави

...
Една и съща шашма се прави и тя се прави
Коментари Харесай

Проф. Константинов: Правят се едни и същи шашми от кметове, които търсят преизбиране

Една и съща шашма се прави и тя се прави от локалните кметове, които търсят преизбиране. Те си внасят гласоподаватели от други общини, където не са нужни. За гласуването ще ги докарат и след това ще ги върнат. Това нещо е нелегално.

Това разяснява в ефира на Nova News проф. Константинов във връзка информацията на ГРАО, че в 343 места в страната има извънредно дейна миграция.

Трябва да има великански санкции. Не е нужно да санкциите всички - хванете един и му " отрежете главата до кръста " за наставление. Другите ще се замислят дали да продължат тази процедура, добави той, представен от novini.bg. С уседналостта проблем няма, ясно е кой има право да гласоподава – би трябвало да имате регистрация по непрекъснат и сегашен адрес в съответната община най-малко 6 месеца преди датата на изборите, означи математикът.

Що се отнася до машините, бих споделил, че в Европа такова гласоподаване няма. В последните 10 година не се занимаваме с политики, занимаваме се с технологии. Заради подозренията за изборни измами при машинното гласоподаване неприятното стана - доверието в изборния развой е сринато. Половината българи не имат вяра на машините, половината не имат вяра на хартиеното гласоподаване. Наблюдаваме фарс на изборния развой – занимаваме се с технологията на гласуването, а не с задачата на вота, сподели още проф. Михаил Константинов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР