Една голяма част от американците нямат доверие в медиите, а

...
Една голяма част от американците нямат доверие в медиите, а
Коментари Харесай

Американците не вярват нито на медиите, нито на политиците

Една огромна част от американците нямат доверие в медиите, а още повече са тези, които не имат вяра на държавното управление и на политическата класа , съгласно изследване, оповестено в понеделник, оповестява Агенция Франс Прес.

Според социологическия сондаж  на анализаторската компания „ Pew Research Center “ , 61 % от интервюираните считат, че пресата непринудено пренебрегва значими случаи, до момента в който 69 % считат, че федералното държавно управление съзнателно прикрива значима информация от обществеността.

Близо две трети от интервюираните декларират, че е мъчно да се разграничи истината от лъжата в изказванията на политиците и те са поравно , когато става въпрос за публикуваната в обществените мрежи информация.

" Американците имат вяра, че неналичието на доверие затруднява решаването на неотложните проблеми, произтича от рецесията на политическата просвета и разделя съседите ", разяснява Ли Рейни, началник на социологическите интернет изследванията и технологии в „ Pew Research Center “.
 
 iStock/Getty Images-->

Една от аргументите за неналичието на доверие в държавното управление е самият президент Доналд Тръмп за 14 % от интервюираните. Милиардерът -републиканец, съгласно една база данни за верифициране на информацията, изрича повече от 10 000 подправени изказвания, а той от своя страна, постоянно упреква огромните медии, че популяризират " подправени вести " за него. Само съгласно 10 % от интервюираните са отговорни медиите.

Ситуацията обаче не е безнадеждна: 84 % от интервюираните считат, че доверието в държавното управление може да се усъвършенства , а 86 % считат, че доверието сред жителите може да бъде възобновено.

" Те имат хрумвания за решение ", споделя Рейни, " ще се задушат партизанските политики, с цел да се преориентира пресата, като се основат публични планове, където хората могат да работят един до друг. "
 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР