Една година след като беше буквално изличен от Холивуд и

...
Една година след като беше буквално изличен от Холивуд и
Коментари Харесай

Кевин Спейси – Обратен гард

Една година откакто беше безусловно изличен от Холивуд и по сталинистки отстранен от подготвени продукции, Кевин Спейси реши да вдигне гарда и да се отбрани в енигматично видео послание с гласа и стила на героя си от сериала “Къща от карти ”. Той загатна, че са го отстранили без доказателства и даде обещание нови и забавни разкрития. В същото време се разбра, че против него ще бъдат повдигнати обвинявания в полово посягане против малолетен.

И по този начин Спейси още веднъж влезе в международните заглавия и стана топ вест. Обвинението разпростира позната за артиста история – пияната звезда сграбчва юноша за пакета и му предлага секс. Този път момчето, което скача против Спейси, твърди, че има и видеозапис от офанзивата. Свидетелствата за изцепките на артиста към този момент са многочислени и нормално повтарят модела с грабването на гениталиите. Но дали това е задоволително, с цел да влезе Спейси в пандиза? Или просто ставаме очевидци на следващата политкоректна параноя.

Всичко стартира преди към година. Кариерата и репутацията на огромния американски артист и притежател на две награди “Оскар ” Кевин Спейси полетяха скоростно към дъното откакто името му бе засмукано във водовъртежа от секс кавги, отпушен от десетките обвинявания към холивудския мега продуцент Харви Уайнстийн. Спейси стана следващото огромно име, което трябваше да се извинява за недопустимо държание в предишното в подтекста на все по-истеричната и спешна среда в шоубизнеса.

Първоначално артистът Антъни Рап реши да разкрие по какъв начин преди 30 години Кевин Спейси се опитал да го съблазни. Тогава Рап е бил едвам на 14 години, а Спейси на 26. Двамата са били сътрудници в театъра, а травматичната за младия артист преживелица станала по време на празненство. Кевин Спейси се извини публично като уточни, че не си спомня тъкмо за случая и най-вероятно държанието му е било артикул на невъздържание с алкохола. В опит да измести фокуса от обвиняванията на Рап, Спейси приключи своето публично известие с разкритието, че е гей. Слухове за хомосексуалността на Спейси циркулират в пространството от десетилетия, само че доста хора видяха в признанието на носителя на “Оскар ” нахален опит да се измъкне изсъхнал от водата и да влезе в заглавията не с обвиняването в полово недопустимо държание против себе си, а с разтапящата прогресивни демократични сърца “новина ”, че е част от толкоз обгрижваното в средите полово малцинство. Но след това заваляха още обвинявания и Спейси бе изритан от “Къща от карти ” и изличен от плакатите на готовия филм “Всичките пари на света ”.

Допреди абсурда Спейси бе огромна и уважавана звезда от десетилетия. Авторитетен артист виновен за някои от най-иконичните функции за последния четвърт век – “Обичайните обвинени ”, “Седем ”, “Американски прелести ”, “Поверително от Ел Ей ”…

В последните няколко години той бе лицето на извънредно сполучливия политически сериал на “Нетфликс ” “Къща от карти ”. След секс абсурда кариерата на Спейси рухна точно като къща от карти. От Академията, която връчва премиите “Еми ”, отхвърлиха да дадат специфична статуетка International Founders Award на Спейси, както беше планувано преди близо година.

Кевин Спейси постоянно е бил изключително внимателен и загадъчен във връзка с персоналния си живот и това в допълнение захранваше слуховете за неговата половост. Сега обаче цялата медийна колегия е съсредоточена в него и дните на мира за него са в предишното. Не е несъмнено по кое време и дали той ще успее да се завърне в огромното кино. След изненадващото и леко необичайно послание от последните дни, той събра поддръжката на свои почитатели, само че беше безпощадно нападнат от медиите. Дали Спейси може и желае да разкрие още нечистотия от кухнята на Холивуд? Дали ще завлече със себе си други топ имена? Предстои да забележим. В шоубизнеса стана в действителност забавно. И мръсно.

Заставал е и зад камерата


Кевин Спейси има богат артистичен обсег и не се задоволява единствено с изяви пред камерата. Той е режисирал два кино лентата – “Алигатор албинос ” в средата на 90-те години на предишния век и “Отвъд морето ”, излязъл преди 13 години. Първият е атмосферичен трилър, който си играе с каноните на жанра, а второто заглавие е музикална биографична драма за именития реализатор Боби Дарин. Спейси, който режисира и е съавтор на сюжета, влезе в ролята на Дарин и с авторитетното си преобразяване обра овациите на публиката и рецензията.

За него


Не трябваше по този начин да признава, че е гей


Скандалът с Кевин Спейси е надълбоко обезпокоителен и печален. Особено неприятно ми стана от метода, по който Спейси реши да се разкрие като гей, с цел да отвлече вниманието от обвиняванията на Антъни Рап. Той не го направи, когато имаше високите обществени платформи и получаваше десетки влиятелни наглади. Не го стори, с цел да окуражи и въодушеви хората с друга полова ориентировка. Той го стори като калкулирана операция. В тази обстановка най-важни са гласовете на жертвите.

Закари Кинто, артист


Една от огромните жертви на новия „ Черен лист “


Кевин Спейси безспорно е една от огромните жертви на новия “Черен лист ” в Холивуд. Но иронията е, че той интензивно участваше в основаването на тази порочна система. Дълги години той беше прикриван в средите поради своята популярност и мощ. Дълго време никой не смееше да каже нищо за неговата половост, за неговите изцепки. Той го отнесе откакто Холивуд стана военна зона и голям всеобщ гроб за кариери и репутации.

Дейвид Коул, публицист и коментатор


Не заслужава амнистия


Няма по какъв начин да се оправдае някой, който употребява своята власт, с цел да се възползва полово от по-слаб човек, който не дава своето единодушие непринудено. Независимо какъв брой добър артист прави това. Антъни Рап е трябвало да живее три десетилетия с контузията, която Спейси му е предизвикал. А самият Кевин даже твърди, че не си спомня. Той е доминирал в обстановката и нищо не го оправдава. И държанието му няма нищо общо с това, че той е гей. Той просто е бил по-властен и по-могъщ. Не заслужава амнистия

Джордж Такей, артист
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР