Една бележка с адрес на престижна модна академия в Италия

...
Една бележка с адрес на престижна модна академия в Италия
Коментари Харесай

Как къс хартия променя живота на световноизвестния български дизайнер Иван Донев

Една записка с адрес на влиятелна фешън академия в Италия трансформира живота на дизайнера Иван Донев. Той не е постоянно в България, тъй като работното му място са международните сцени. 

Тази записка Донев получава след стаж в Париж, получил я е от стара дама, която след това се оказва, че е една от основните шивачки на ателието, в което Иван Донев работи по това време.
По време на ревю закърпих скъсана рокля без да бъда дизайнер или шивач по това време и тя видя тази моя постъпка. Попита ме по какъв начин по този начин мога да върша това, а аз ѝ описах, че в България ние се учим да шием в учебно заведение. Преди да си потегли за България, тя ми даде един плик и ми заръча да го отворя по време на полета.
Вътре в плика Иван Донев намира картичка, на която написа „ От твоите ръце се ражда изкуство и ти би трябвало да показваш своето изкуство на хората по света “. Дамата загатнала на дизайнера и учебното заведение, в което би трябвало да отиде и му споделила, че преди да бъде добър дизайнер, би трябвало да бъде добър шивач. Няколко години по-късно Иван Донев отива в тази академия в Рим, която е най-старата академия за висша мода в Италия.

Целия диалог вижте във видеото. 
 Ivan Donev
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР