Една акция на компанията майка на Google - Alphabet, вече

...
Една акция на компанията майка на Google - Alphabet, вече
Коментари Харесай

Акциите на Alphabet вече са много по-достъпни след осъществения сплит

Една акция на компанията майка на Гугъл - Alphabet, към този момент е доста по-достъпна за елементарните вложители след сплита на акции, който влезе в действие през вчерашния ден.

Alphabet направи сплит на двата си класа акции в съответствие 20 към 1, като този ход понижи цената на една акция от малко над 2 200 $ в петък до 110 $ в понеделник.

Сплитът не трансформира пазарната капитализация на Alphabet. Компанията към момента се прави оценка на близо 1.5 трлн. $, която я прави една от най-скъпите на планетата.

Сплитът обаче носи две евентуални изгоди. Първо, той може да направи акциите на Alphabet по-привлекателни за вложителите на дребно.

Второ, усилва вероятността Alphabet, в последна сметка, да бъде добавена към влиятелния показател Dow Jones Industrial Average.

Това е по този начин тъй като в Dow, в който са включени единствено 30 компании, употребява тегло на акциите по цена, за разлика от S&P 500 и доста други показатели, които употребяват пазарна капитализация. Така, в случай че в Dow бъде включена компания със супер висока цена на акциите, това би изкривило съществено ежедневното показване на показателя.

Insurer UnitedHealth, чиито акции се търгуват на цена от над 525 $ за брой, сега има най-голяма тежест в Dow, съставлявайки към 11% от показателя. Междувременно, Apple е 13-ият максимален съставен елемент на Dow, макар обстоятелството, че има пазарна капитализация от 2.4 трлн. $, която е близо пет пъти по-голяма от тази на UnitedHealth.

Apple беше добавена към Dow през 2015 година, само че едвам откакто изработен сплит през 2014 година понижи цената на акциите й.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР