Едмонд Назарян мечтае за златен олимпийски медал, след като вече

...
Едмонд Назарян мечтае за златен олимпийски медал, след като вече
Коментари Харесай

Едмонд Назарян мечтае за олимпийска титла

Едмонд Назарян мечтае за златен олимпийски орден, откакто към този момент завладя европейския връх на шампионата по битка тази година. Той ще има първи късмет за офанзива на купата в Париж през 2024, когато би трябвало да е настигнал физически опитните борци.

" Мечтая го от дребен, когато разбрах какви медали има татко ми. Не ми доближава още физическа мощ, тъй като аз не съм израснал изцяло. На такава възраст съм, че към момента не съм построен като физиката. Но тактиката я разбирам, имам опит, имал съм надпревари. Остава единствено с времето да очаквам да се развия изцяло и мисля, че няма да имам проблем! ", съобщи Назарян, представен от БФ Борба.

През предишния месец 20-годишният гений победи с европейската купа при юношите в категория до 63 кг на класическия жанр на шампионата в Рим. Именно в италианската столица той завоюва и златото от шампионата на континента през 2020, когато дебютира при мъжете.

По-рано през днешния ден Назарян гостува в студиото на БТВ, където призна, че към този момент е признат да учи право в Нов български университет.

" Успоредно с моята спортна кариера не спирам да мисля и да модернизирам моето развиване. След сполучлив изпит мога да кажа, че съм горделив студент по право в Нов български университет. Това ме построява като персона. Ще вървим с книги по лагерите! Аз избрах този път и ми е забавно. Спортът е до време. Няма по какъв начин да си цялостен живот в спорта. След него човек би трябвало да има други занимания ", сподели още той.

Личният треньор на национала Емил Иванов счита, че физическите проблеми към този момент са зад тила на Назарян и той е измежду водещите борци в категорията си в Европа. Следващата цел е да стигне това равнище и в света.

" Важното беше да върнем шампионския му дух, тъй като откакто завоюва купата през 2020, той имаше поредност от неудачи, най-вече от здравословен темперамент. И на процедура имаше единствено едно съревнование при мъжете и две при юношите. Сега на европейското беше доста безапелационен, съвсем не даде никакъв късмет на противниците си, загуби единствено 2 точки. Така че, на европейско равнище стоим доста добре. Сега ни следва международното за мъже в Белград (10-18 септември) ", сподели двукратният международен първенец Емил Иванов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР