Единството е сила - това ще е мотото на кампанията

...
Единството е сила - това ще е мотото на кампанията
Коментари Харесай

Аршата: За слогана на еврото се вдъхнових от легендата за хан Кубрат - заедно ще сме по-силни

" Единството е мощ " - това ще е мотото на акцията за присъединение на България към еврозоната. Автор на слогана и на знака за акцията е Георги Георгиев-Аршата, който преди 10-ина дни завоюва състезанието, разгласен от Министерството на финансите.

Все още ненавършил 24 години, пловдивският преподавател и студент  сподели, че у нас надарените младежи могат да реализират триумфи. Проектът на Аршата беше предпочетен от журито между общо 22 предложения на създатели и компании, взели участие в конкуренцията. По думите му логото комбинира 3 детайла – знака на еврото, българския трибагреник и лицето на европейската монета.

" Трите линии на българския байрак заменят тези в знака на еврото, като това не пречи на четимостта на знака, а добавя българското ", разказва концепцията си спечелилият Георги Георгиев, представен от " 24 часа ".

За слогана " Единството е силата " младежът изяснява, че бил въодушевен от легендата за снопа с пръчки на хан Кубрат, който в края на живота си събрал 5-имата си синове и им завещал да не се разделят, а да са единни.

" Слоганът е най-краткият вид на тази легенда - единството е мощ, ше сме по-силни с единната валута ", споделя Аршата.

" Конкурсът е част от информационната акция за присъединение на България към еврозоната. Целта на акцията, която ще бъде развита от Министерството на финансистите, не е да има някакъв общ спор за или срещу еврото, а да информира и да се бори с дезинформацията, да дава отговор на същинските потребителски въпроси от жителите и от бизнеса ", изясни зам.-министърът на финансите Ивайло Яйджиев при показване на спечелилия в състезанието.

В момента младият преподавател преподава " Компютърна графика и дизайн " на възпитаници в XII клас в математическата гимназия " Акад. Кирил Попов " в Пловдив.  

Учениците му са бъдещи програмисти. Занимават се и с уебдизайн, като главната им задача е писане на код. Заедно с това обаче е належащо да изградят и образна просвета, на което ги учи Георгиев. Самият той се занимава с дизайн и образна връзка повече от 10 години. Завършил е художествената гимназия в Пловдив, където учители са му Костадин  Отонов и Борис Богданов.

Дипломира се в Националната художествена академия със компетентност " Плакат и образна връзка " при проф. Николай Младенов, а сега приключва и магистратура " Визуална връзка " при доцент Ненко Атанасов и проф. Иван Газдов.

Преподава и рисуване в детска градина " Кокиче " в Пловдив.

" Роден съм на 16 май 1999 година в Пловдив. Учих в гимназия " Пейо Яворов ", след което продължих в " Цанко Лавренов ", споделя младият учител.

" През идната седмица ще защитя магистратура.  Започнах да преподавам на ученици  от есента на предходната година.

" Остана ми повече свободно време и взех решение да стартира като преподавател. В математическата гимназия имаше свободно място за " Компютърна графика и дизайн ", явих се на конкурс, завоювах го и започнах работа ", споделя младият гений. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР