Единственото нещо, което ви пречи да бъдете милионер, е вашата

...
Единственото нещо, което ви пречи да бъдете милионер, е вашата
Коментари Харесай

Може да забогатеете, независимо от това колко е заплатата ви

Единственото нещо, което ви пречи да бъдете милионер, е вашата визия какво значи да бъдеш милионер. Това твърди милионерът и създател на бестселъри Филип Дж. Мюлер. В книгата си " Geldrichtig " Мюлер изяснява, че всеки може да бъде милионер, в случай че се научи да мисли като богат човек.

Историите за " бързо замогване " и визията, която основават филмите за богаташите, карат хората да имат вяра, че заможните хора не вършат нищо друго, с изключение на да харчат парите си и че целият им триумф се дължи на шанса или славата им, само че действителността съгласно Мюлер е друга.

Да станеш милионер, по думите му, значи да си създадеш умишлено потребителско мислене - да помислиш дали в действителност искаш това, което ще купиш и дали има по-евтина опция, споделя той, представен от Business Insider.

Спестяване, отбягване на задължения, надзор - това са единствено някои от стъпките, които би трябвало да предприемете, с цел да си създадете подобен метод на мислене. Ето какви препоръки дава Мюлер на хората, които желаят да забогатеят:

1. Да пестите е значимо

Мюлер предлага да си създадете табиет да спестявате и да го вършиме непрестанно. " В началото евентуално ще имате проблеми s концепцията, че можете да спестявате от всичко ", споделя той.

" Много хора не осъзнават да вземем за пример какъв брой пари могат да спестят, в случай че решат да не се хранят на открито, а да си носят храна от у дома в офиса ", разяснява той.

2. Не изпадайте в задължения

Не купувайте нищо, което не можете да си позволите. Това е просто предписание, което също ще ви улесни живота, счита Мюлер. " Ако желаете смарт телефон да вземем за пример, само че нямате пари да го купите, тогава просто не го купувайте ", обяснява Мюлер. Хората постоянно изпадат в задължения, когато се пристрастят към удоволствието, което получават от покупката.

3. Ако въпреки всичко имате заем - изплатете го

Преди да потърсите бързо решение за погашение на заема е значимо да извършите равносметка на обстановката. В противоположен случай може да извършите грешката да си навлечете нов дълг, с цел да изплатите остарелия.

Мюлер предлага и да плащате задълженията, и да пестите по едно и също време.

" Мнозина биха посъветвали да изплатите дълга, преди да започнете да спестявате, само че това не е мислене на богат човек ", сподели той.

4. Не парадирайте с това, което имате

Когато си помислите за някой милионер сигурно си го представяте да кара скъпа кола и да носи часовник, който може да е по-скъп от къщата ви. Това обаче не е манталитетът на милионерите.

Пътят към финансовата независимост е съзнателното ползване, а не прахосването на огромни суми за лъскави неща.

5. Контролирайте се

Изкушението наподобява друго за всеки от нас. Ако не можете да се контролирате по време на разпродажби да вземем за пример, просто не минавайте около магазина, поучава Мюлер.

" Ако онлайн извършването на покупки е вашият недостатък, можете да употребявате приложения, с цел да блокирате краткотрайно достъпа си до онлайн магазините ".

Потърсете други възможности вместо да вършиме импулсивни покупки. Ако мобилният ви телефон не работи, вижте дали можете да го ремонтирате, вместо да купите нов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР