Единственото нещо, което си струва да правиш в живота, е

...
Единственото нещо, което си струва да правиш в живота, е
Коментари Харесай

Германският режисьор Вим Вендерс: Единственото си струва да правиш нещо, което друг не може

Единственото нещо, което си коства да правиш в живота, е нещо, което никой различен не може да прави. Това е най-ценният урок, който немският режисьор Вим Вендерс се пробва да даде на студентите си. От през днешния ден той е у нас за 22-ия " София филм фест ", на който ще показа най-новия си филм " Потапяне ".

" Опитът може да те направи по-мъдър. Любовта - също. Но не и самото живеене ", сподели пред публицисти Вендерс през днешния ден. Той разгласи за подправена вест това, че е помъдрял и сподели, че се надява да остарее задоволително, с цел да го направи.

" Най-ценното нещо е времето. Ако някой пилее времето, това ме ядосва, краде го от всички останали ", сподели още Вендерс. В отговор на журналистически въпроси той разгласи, че няма време нито да слуша задоволително музика, нито да чете задоволително книги, нито да гледа задоволително филми, само че сподели най-малко има време да пътува. В проектите му били изложения на старите му фотографии.

" Всеки, който почине, е незаместим, само че въпреки всичко човек живее поради живите, а не поради тези, които не са сред нас. Загубихме доста другари. Старая се да мисля за тях все едно са в близост. Не им пиша есемеси, само че вардя номерата им в телефона си. Винаги могат да се обадят от парадайса, в случай че има връзка ", сподели още Вендерс. По думите му старите режисьори са незаменими.

За най-новия си документален филм за папа Франциск " Човек на думата " Вендерс сподели, че е получил покана от Ватикана, а на папата не се отхвърля. Режисьорът дефинира папа Франциск като смел и сподели, че е поздравявал персонално всеки човек от екипа първоначално и в края на всеки снимачен ден. Очаква се филмът да излезе идната пролет.

" Честно казано не мисля, че в днешно време би имало подобен проблем с радикалните ислямистки групировки, в случай че те не бяха толкоз добре готови от американската политика. Ако всички тези пари, вложени във войната в Ирак, бяха вложени в преструктурирането и развиването на района, едва ли щеше да има тероризъм. Войната против тероризма сътвори тероризма ", сподели Вендерс във връзка кино лентата " Потапяне ", който ще показа на фестивала.

За кино лентата " Солта на земята " режисьорът разгласи: " За доста хора природата би могла да бъде изцеляваща. Не мисля, че е единственият лек, само че би могла да бъде ".

Освен " Потапяне " и " Солта на земята " на София филм фест ще се прожектират " Париж, щата Тексас ", " Криле на желанието ", " Пина ", " Катедрали на културата " и " Всичко ще бъде наред ". Партньори на прожекциите са Гьоте-институт и Обединена българска банка.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР