Единственият позитивен вариант за редовен кабинет е управление между ГЕРБ-СДС

...
Единственият позитивен вариант за редовен кабинет е управление между ГЕРБ-СДС
Коментари Харесай

Бивши депутати: ГЕРБ имат повече опции за правителство, при ПП ситуацията е друга

„ Единственият положителен вид за постоянен кабинет е ръководство сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, само че надали ще се реализира. “ Около това мнение се сплотиха някогашните депутати от десницата Иван Сотиров и Борис Станимиров.

„ Ако ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи бъдат принудени да създадат коалиция в името на непоклатимост, то тя може да се окаже трайна, тъй като и трите партии няма да имат интерес да се отива на избори “, съобщи Иван Сотиров пред „ Евронюз “.

Според него новите депутати би трябвало да бъдат по-смирени и да работят действително за българските жители, които са им дали своят вот доверие и са ги изпратили в Народно събрание. „ Трябва да се демонтира тази свръхдържава, която генерира корупция и лимитира свободите и правата на жителите. Ще прогонят младите генерации “, уточни той.

За Борис Станимиров е „ нелогично да очакваш друг резултат, когато правиш едно и също нещо “. Така той разяснява неуспеха на депутатите да изберат собствен ръководител. За Станимиров предлагането на Политическа партия за ротационен ръководител е „ противоконституционно, изключителна нелепост и е демотивиращо “.  

„ Целият народ чака да отмине политическият пубертет на Политическа партия. Демонстрират цялостно непознаване на държавното устройство “, съобщи Станимиров.  

„ ГЕРБ имат повече варианти да създадат държавно управление, при Политическа партия обстановката е по-различна. Те могат да се коалират с ГЕРБ или и ръководство на Радев. Едни нови избори ще ощетят Политическа партия, тъй като се видя, че губят доверие у гласоподавателите си “, счита Станимиров. 

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР