Единственият кръвен център в област Благоевград тъне в разруха. Лекари,

...
Единственият кръвен център в област Благоевград тъне в разруха. Лекари,
Коментари Харесай

Мухъл и падаща мазилка: Единственият кръвен център в Благоевград тъне в разруха


Единственият кръвен център в област Благоевград тъне в съсипия. Лекари, медицински личен състав и кръводарители са сложени под риск поради падаща мазилка, течове от покрива и плесен по стените. Средства за ремонт обаче не доближават. След сигнал от жители, екип на bTV ревизира мястото.

И за екипа на центъра, и за кръводарителите, които идват с цел да оказват помощ за спасяването на човешки живот, ситуацията в кръвния център е шокираща.

„ Хората, които работят тук, не заслужават да работят в такива условия. Обстановката е ужасна, все едно сме във война “, споделя Мариян Нешов, кръводарител.
Мазилката от време на време пада върху хората
Снимка: bTV

Кръвният център в Благоевград обслужва 14 общини на територията на региона. Лекарите, сестрите и биолозите, които работят в него, си правят работата със сърце, макар изискванията. Те обаче се надяват, че някой ще се сети и за тях в миналото.
Висящи кабели в кръвния център в Благоевград
Снимка: bTV

„ Опитваме се да работим обикновено, само че когато изискванията са малко примитивни е мъчно. Когато вали дъжд, пада мазилка от горната страна, от време на време и върху хората. Тук си би трябвало главен ремонт “, споделя доктор Бойка Маринова, завеждащ ОТХ.

„ Една дограма е заменена и един климатик в лабораторията, откогато аз работя 27 години “, споделя Десислава Христова, биолог.
Разруха в кръвния център в Благоевград
Снимка: bTV


В диалог с нашия екип, шефът на болничното заведение др-р Огнян Митев показа, че средствата сега не доближават, само че се надява, че ще се откри решение. Лекарите пък молиха и 14-те общини в региона да оказват помощ, тъй като тук идват жителите на всяка една от тях и получават здравна грижа и късмет да спасят живот.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР