Единственият кандидат за главен прокурор Иван Гешев замина за САЩ

...
Единственият кандидат за главен прокурор Иван Гешев замина за САЩ
Коментари Харесай

Гешев замина за Америка, Панов пита къде са му обвинителните актове

Единственият претендент за основен прокурор Иван Гешев отпътува за Съединени американски щати в компанията на шефа на държавното обвиняване Сотир Цацаров. Двамата са част делегация на българските секрети служби. Посещението става седмица преди основното гласоподаване на кандидатурата на Гешев.

Междувременно ръководителят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов изпрати писмо до Цацаров, в което му припомня, че преди две седмици е изискал да се дават подробни данни за написаните от Гешев прокурорски актове. До този миг отговор няма.

Досега бяха показани единствено сухи статистически данни за работата на Гешев като прокурор.

" Като ръководител на Върховен касационен съд показах нуждата от запознаване освен с общите количествени резултати от активността на претендента за основен прокурор, само че и с съответните прокурорски актове, направени от него, с цел да бъдат преценени познанията му в региона на наказателното право и процес; способността за идентификация на подлежащите на доказване основни обстоятелства по съответното дело; умеенето за асортимент на съответстващите доказателствени материали; умеенето за вярна подготовка на значимите обстоятелства и законосъобразно установяване на използвания закон; познаването на правосъдната процедура и така нататък ", написа Панов.

Гешев и Цацаров са в Съединени американски щати до четвъртък, излиза наяве от известието на прокуратурата. Заедно с тях пътуват ръководителят на ДАНС Димитър Георгиев, шефът на разузнаването Атанас Атанасов и краткотрайният шеф на военното разузнаване Велко Атанасов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР