Единственият изразител на лявото е БСП, твърди социалистътПърво, Явор Божанков

...
Единственият изразител на лявото е БСП, твърди социалистътПърво, Явор Божанков
Коментари Харесай

Георги Гьоков: Парламентарната група на БСП ще гласува против правителство с мандат на ГЕРБ

Единственият изразител на лявото е Българска социалистическа партия, твърди социалистът
„ Първо, Явор Божанков не е член на Българска социалистическа партия, а беше част от нашата гражданска квота като лидер във Велико Търново. Той неведнъж е изразявал друго мнение от това на групата. Разбира се нашият устав за работа на парламентарната група разрешава особеното мнение, само че когато непрекъснато имаш друго мнение от групата – очевидно не ти е мястото в нея. Когато редовно се нарушават правилника и моралните правила – по тази причина го изключихме и призовахме да напусне Народното събрание, с цел да влезе идващия, който ще отразява ползите на Българска социалистическа партия. “ Това съобщи ръководителят на обществената комисия в Народното събрание и депутат от „ Българска социалистическа партия за България “ Георги Гьоков в ефира на Nova News.

Гьоков бе безапелационен, че одобряването на военна помощ за Украйна ни трансформира в страна по спора и още един път акцентира позицията на Българска социалистическа партия, които са за спокойно и дипломатично решение. „ Изказването на Божанков значи, че той е заблуждавал хората по време на акцията “, добави социалистът.

„ Няма да подкрепим кабинет препоръчан от ГЕРБ. Ние имаме решение на груповите си органи, както и своето разбиране след 12-годишни борби в Народното събрание с политиките и модела ГЕРБ. Това държавно управление даже и да е маскирано като експертно – никога няма да бъде без значение от Борисов и ГЕРБ. Цялата парламентарна група на Българска социалистическа партия ще бъдем в залата и ще гласуваме срещу държавното управление с мандат на ГЕРБ. Мисля, че Политическа партия ще предложат държавно управление с втори мандат и ще предложат диалози на всички парламентарни групи без ГЕРБ и Движение за права и свободи, а нас ще ни потърсят за поддръжка. Дали ние ще я дадем – зависи от това доколко ще забележим опция да осъществяваме своите политики. “, изясни той за позицията на социалистите, които са твърдо срещу коалиция с ГЕРБ.

По думите му в актуалното Народно заседание само Българска социалистическа партия е изразител на лявото политическо пространство. Гьоков уточни, че в случай че левицата получи трети мандат то от Българска социалистическа партия ще съберат своите групови органи, с цел да вземат решение.

„ От самото си начало служебното държавно управление се разгласи за нова минимална работна заплата от 770 лв.. После се отметнаха от това. Ние взехме решение, че държавното управление по някакъв метод би трябвало да се задължи, по тази причина направихме промени в Кодекса на труда – минималната заплата да бъде 50% от междинната. Ако Народното събрание одобри тази наша корекция – минималната заплата би трябвало да стане 850 лева, без значение служебното държавно управление какви постановления приема. Докато бяхме в постоянното държавно управление настоявахме да има облекчения за жителите, в това число за горивата, както и за изземване на свръхпечалбите, които се осъществят от енергийните сдружения “, сподели в умозаключение Георги Гьоков.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР