Единственият българин в тенис елита Григор Димитров ще се завърне

...
Единственият българин в тенис елита Григор Димитров ще се завърне
Коментари Харесай

Победа над Де Минор би върнала Григор в топ 44

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров ще се завърне в топ 44 на международната класация, в случай че отстрани Алекс де Минор на осминафиналите на US Open. Двамата ще излязат един против различен на третия по величина корт в Ню Йорк Grandstand от към 19:30 часа наше време в неделя.

Great chance for both Grigor #Dimitrov and Alex #deMinaur to make a first #USOpen quarter-final on Sunday - who takes it?

Preview > https://t.co/7sRYTDWl3m pic.twitter.com/Cm0XvZWWMS
— Live Tennis (@livetennis) September 1, 2019
Ранглистата на АТР ще се обнови публично в понеделник, а все още активът в нея на Димитров е 892 точки и му подсигурява нанагорнище с 16 места до 62-рото. Ако завоюва против Де Минор и се класира за първи път в кариерата си на четвъртфиналите, той ще събере 1072 точки и това към днешна дата ще го прати на 42-ро място.

Пабло Андухар евентуално има опция да изпревари Григор за 42-ата позиция, само че неговият дуел от осминафиналите на US Open против Гаел Монфис е плануван за понеделник вечер, тъй че няма да има отражение при формалното възобновяване на ранглистата.

You did It very well, @GrigorDimitrov! We keep fingers for the next game! Be focused! We will support you! #USOpen2019 #tennis pic.twitter.com/UnKG8VaVwF
— Eleni B. (@eleni6111) September 1, 2019
Любопитното е, че Алберт Рамос-Виньолас ще взе участие другата седмица на “Чалънджър” в Генуа и в случай че го завоюва, може да събере 1115 точки, само че няма да изпревари Григор идната седмица, а вероятно по-следващата. Топ 44 е много по-голям от топ 50 в тениса, тъй като играчите там си подсигуряват влизане в главната скица на шампионатите от сериите " Мастърс " ( вижте повече информация тук ).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР