Единственият българин в тенис елита Григор Димитров се изправя срещу

...
Единственият българин в тенис елита Григор Димитров се изправя срещу
Коментари Харесай

Очаквайте на живо: Григор Димитров - Александър Бублик

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров се изправя против състезаващия се за Казахстан руснак Александър Бублик в четвъртфинален дуел на шампионата от сериите АТР 250 в Ченду. Срещата ще стартира в 8-8:10 часа българско време и ще се предава онлайн по спортните канали на А1.

How's THIS for athleticism? @GrigorDimitrov #chengduopen pic.twitter.com/ZfqFdYU6nm
— Tennis TV (@TennisTV) September 26, 2019 Както е известно, Григор Димитров се оправи със съпротивата на втората ракета на Англия Дан Еванс със 7:5, 7:5, като и двата сета бяха затворени с пробиви в 12-ия гейм. Малко по-късно в петък Бублик реализира триумф над австралиеца Джордан Томпсън с 6:4, 7:5 и затвърди още веднъж усещанията, че прави най-успешния си професионален сезон.

Dan Evans goes out to Grigor Dimitorv in the second round in Chengdu 7-5 7-5. pic.twitter.com/n4WETRHW9t
— Tennis on telly (@tennisontelly) September 26, 2019 Григор и Бублик се срещат за първи път в кариерите си, като и за двамата залогът по никакъв начин не е незначителен, без значение че става въпрос за мач от шампионат от най-ниската категория на АТР. Димитров е любимец за купата - възможна първа за него от Финалите на АТР 2017 - като поставените трима над него към този момент отпаднаха на четвъртфиналите. Джон Иснър, Феликс Оже-Алиасим и Беноа Пер отпаднаха в последния работен ден от седмицата. Също по този начин триумф над Бублик би бил юбилеен номер 300 в АТР тура за Гришо.
Watched #GrigorDimitrov Vs #DanEvans @ChengduOpen -7:5;7:5
12 hours ago.
I hope this tweet will go pic.twitter.com/EZgBIuAHIB
— Jimmy (@jimmy19742) September 26, 2019

Бублик на 9 септември стигна до персоналния си връх в ранглистата - 69-мо място, а в този момент е 71-ви, като този сезон може да се похвали с край в Нюпорт по-рано през 2019-а, както и три трофеи от сериите " Чалънджър " - в Будапеща, По (Франция) и Монтерей.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР