Единственият българин в тенис елита Григор Димитров не можа да

...
Единственият българин в тенис елита Григор Димитров не можа да
Коментари Харесай

Тайбрековете са ахилесова пета на Григор Димитров през 2019 година

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров не можа да се класира за повторно в кариерата си на полуфиналите на шампионата от сериите АТР 250 в Ченду след проваляне 7:5, 6:7(9), 6:7(3) против прогресиращия казахстанец (роден в Русия) Александър Бублик.

China calling

(: @GrigorDimitrov) pic.twitter.com/1uWzhS2hF1
— Krasimir (@lobdowntheline) September 23, 2019
Григор имаше два мачбола в тайбрека на втория сет, само че бомбардировките от сервис на международния номер 71 ги обезвредиха. За страдание, още веднъж тайбрековете се оказат затруднение към напредък на Димитров в шампионатите през тази година.

За разлика от сезон 2017, когато беше хладнокръвен в “дългите геймове”, в този момент те са нещо като слабост за нашия тенисист. 16 от 26 тайбрека отидоха на сметката на Димитров преди две години, когато реализира най-големите си триумф в границите на една акция - полуфинал в “Големия шлем” (Australian Open), купите в Бризбън и София (АТР 250), дебютен успех в “Мастърс” (Синсинати) и купата от Финалите на АТР.

SHOW TIME from @GrigorDimitrov #chengduopen pic.twitter.com/bEpvkKmIVc
— Tennis TV (@TennisTV) September 27, 2019
Паметен дуел от сезон 2018 е осминафиналът на Australian Open против Ник Кирьос, в който Григор имаше триумф в трите разиграни тайбрека и отстрани атрактивния австралиец. 14 от 23 тайбрека през предходната акция отидоха на сметката на Димитров, което е несравнимо по-добро достижение от обстановката през 2019-а.

Въпреки всички проблеми с травми и загуба на убеденост, резултатите на Гришо можеха да са много по-позитивни и преди фурора му на US Open, в случай че “дългите геймове” се развиваха в негова изгода. Той е спечелил едвам осем тайбрека, а е изгубил цели 17 през 2019 година, като изигра страховит дуел със Стан Вавринка в третия кръг на “Ролан Гарос” и отстъпи с три тайбрека.

Според мнозина експерти основен бе и тайбрекът в първия сет против Даниил Медведев на полуфиналите на US Open, чиято загуба след това се отрази и на крайния резултат 0-3 сета в интерес на невероятния руснак.

Grigor Dimitrov didn’t touch a serve on FIFTY points, with Alexander Bublik (aka Sasha Bubbles ™@FortyDeuceTwits) hitting 35 aces and 15 double faults in a three-set win. pic.twitter.com/ABCKM3vwOA
— Ben Rothenberg (@BenRothenberg) September 27, 2019
Конкретно против Александър Бублик на 1/4-финала в Ченду пък от статистическа позиция обстановката бе много любопитна. Казахстанският тенисист направи 35 аса и 15 непредизвикани неточности, т.е. Димитров не е пипнал топката в 50 от разиграните 227 точки. Именно Гришо пък завоюва по-голям брой точки - 122:115, само че загуби срещата поради две непредизвикани неточности в тайбрековете - бекхенд в мрежата и форхенд в навън.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР