Единствените изисквания към мен са били да има успешна приватизация.

...
Единствените изисквания към мен са били да има успешна приватизация.
Коментари Харесай

Караниколов свидетелства по делото срещу Дянков, Трайков и Прокопиев

" Единствените условия към мен са били да има сполучлива приватизация. " Такива бяха свидетелските показания на министъра на стопанската система Емил Караниколов, който се яви като очевидец по делото против Симеон Дянков, Трайчо Трайков и предприемача Иво Прокопиев.

Дянков, Трайков и Прокопиев дружно с трима финансисти от компанията " Булброкърс " са подсъдими за продажбата на 33% държавен дял на енергоразпределителното сдружение EVN .

Припомняме, в края на месец януари 2019 година делото потегли всъщност .
 Делото за продажбата на EVN стартира без двама от упрекнатите финансисти
Делото за продажбата на EVN стартира без двама от упрекнатите финансисти

Симеон Дянков, Трайчо Трайков и Иво Прокопиев се явиха в правосъдна зала

Приватизацията на ЕВН почнала по предложение на някогашния министър Трайчо Трайков. След това била последвана от приватизацията на другите ЕРП-та (ЧЕЗ и ЕВН) по предложение на Симеон Дянков през 2011 година, изясни Караниколов.

Той напомни, че през 2011 година била образувана комисия по приватизация, в която имало показали на Българската фондова борса (БФБ) и Комисията за финансов контрол (КФН).
Тогава Караниколов е бил началник на Агенцията по приватизация.

Караниколов посочи, че тогавашният финансов министър Симеон Дянков получавал информация по тази причина какво се случва в тези комисии от Доротея Пандева - Гаргова , тогава изпълнителен шеф на Съюза на издателите в България (СИБ).
Тя е отговаряла за критериите по желание на капиталов медиатор.

Караниколов имал скандал с нея, след което бил изпъден от кабинета й и застрашен, че щял да си получи заслуженото.

В дадената от съда отмора Караниколов съобщи пред публицисти, че не му е оказван напън върху него за избора кой да бъде съответния капиталов медиатор. Той обаче даде да се разбере, че имало избран напън от даден човек - Доротея Пандова, която се е бъркала с посочването на критерии и даването на оферти.

" В последна сметка всичко приключи с спор ", посочи Караниколов и опроверга информацията, че Дянков му е споделил кой да бъде определен за капиталовият медиатор.
 Прокуратурата поправи обвиняването против Трайков, Дянков и Прокопиев
Прокуратурата поправи обвиняването против Трайков, Дянков и Прокопиев

Обвинението е импортирано в Спецсъда

Имало обаче въздействие във връзка с комисията по приватизация от представител, назначен от него, изясни сегашният министърът на стопанската система.

" Това е единствената договорка, по която Надзорният съвет на Агенцията по приватизации не се произнася най-после по правомерност и целенасоченост, тъй като най-общо казано това е едно джиросване на акциите " , сподели още Караниколов.

При всяка една друга договорка обаче - при търг или конкурс, се поставя всичко пред Надзорния съвет и дали той да утвърди договорката или не, изясни Караниколов.
 Запорирани са парцелите на Трайчо Трайков
Запорирани са парцелите на Трайчо Трайков

Комисията е разкрила несъответстие сред приходите и имуществото за 2,4 млн. лв..
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР