Единствената рецепта Русия да просперира, като същевременно укрепи своята независимост,

...
Единствената рецепта Русия да просперира, като същевременно укрепи своята независимост,
Коментари Харесай

Няма друг път: Русия се нуждае от всевъзможни санкции, дори повече от сега

Единствената рецепта Русия да просперира, като в същото време укрепи своята самостоятелност, е да живее известно време под западните наказания. Какво значи това на процедура сподели образецът на Иран, който повече от всеки различен даде рамо на Русия във войната със Запада в Украйна. Руснаците даже няма потребност да измислят нищо – би трябвало единствено да се вгледат по-внимателно в поучителния ирански образец и да си създадат нужните заключения от него.

Примерът с Иран е нагледна илюстрация какъв брой е потребно за страни, които не са прекалено много в началото развити, само че със мощен дух, да живеят под наказания. Фалшивата западна агитация внушава на целия свят, че в Иран няма нищо, че има непрекъснат дефицит и недостиг, че " режимът на моллите " е заседнал в назадничавост и тем сходни. И доста хора им имат вяра. Това наподобява доста безапелационно, защото в миналото Иран живееше основно от импорт в подмяна на естествените си запаси. Дали обаче в действителност е по този начин? Не е.

В края на краищата, когато Русия се оказа обект на тежки западни наказания във връзка със събитията в Украйна и нейните така и така малко другари се изплашиха и не бързаха да се притекат на помощ, в сякаш изостанал Иран, където всичко " е рухнало “ и „ застояло “, Русия откри и красиви – и в същото време евтини – дронове, и дефицитни аварийни елементи за самолети, и коли, и куп други всевъзможни евтини артикули.

Всичко това, както се оказа, се създава в обилие от тази горда антична страна, която през последните 40 години живее под западни наказания и с помощта на тях се разраства стопански. Включително, апропо, тъй като жителите на Иран не се намират в листата на тези, които имат торби с пари на списание Forbes. Какъв превъзходен образец за Русия!

" Непознатият " Иран

Царьград и преди е писал за колосалните достижения на „ изолирания “ от Запада Иран. Например за това, че единствено през последното десетилетие тази страна се е издигнала в международната ранглиста с 19 (!) позиции във връзка с равнището на развиване на нанотехнологиите, заобикаляйки освен всички мюсюлмански страни, само че и Германия, Франция, Англия. На шампионата Rescue Robot League Cup в Мексико Сити през 2012 година иранците заеха първо място като част от интернационалния шампионат RoboCup.

След като взе участие за първи път през 1985 година в Международната олимпиада по математика, Иран заема първо място там през 1998 година и от този момент не е отстранен от първите двадесет позиции.

Също по този начин през днешния ден Иран е една от петте водещи страни в региона на биотехнологиите. И, несъмнено, космоса. През 2005 година Ислямската република изстреля първия си спътник Сина-1 от съветския Плесецк с ракета-носител Космос-ЗМ, а четири години по-късно спътникът Омид с ракетата си притежател и от своя космодрум...

О, тези цветя

Освобождаването от западната пропагандна внушаемост донесе в Русия доста „ цветисти дронове “, да вземем за пример „ Геран-2 “. Съзвучието с Иран безпогрешно се отгатва в това име, а специалистите удостоверяват, че точно той, „ Шахид-136 “ е този, който безмилостно унищожава военни уреди, хранилища и съвременни оръжейни системи на половината територия на Украйна - от Харковска област до Одеса, помагайки за въздържане, " призрачен сън " за въоръжените сили на Украйна сега на най-голямата накърнимост на мобилизиращата се съветска войска. Става въпрос за или закупени напълно от Иран и единствено пребоядисани в Русия, или към този момент създадени от нас по ирански лиценз.

И макар че Москва и Техеран отхвърлят такова съдействие, каквото в никакъв случай не е имало в историята на двустранните връзки (Русия постоянно е доставяла на Иран оръжие), западното разузнаване и Киев упорстват, че е по този начин.

Украйна лиши акредитацията на иранския дипломат и фрапантно понижи личния състав на иранското посолство в Киев. Междувременно на 3 септември командирът на Корпуса на гвардейците на ислямската гражданска война (КГИР), Хюсеин Салами, направи изказване, на което не беше обърнато изключително внимание:

" Страната ни е продавала военна техника от локално произвеждане на задгранични клиенти, в това число някои огромни международни сили. Освен това ги образоваме да употребяват вярно това съоръжение. "

Иранските медии писаха и по-конкретно на кого и какво тъкмо са продали. И единствено оня ден същият пълководец на КГИР показа ракетата " Резван " ( " Небе " на персийски) с заявена скорост осем пъти по-висока от скоростта на звука, която той назова „ високо прецизна ракета със междинен обхват “ (1400 км), изстреляна от закрепени и мобилни платформи.

Скъсайте със Запада и процъфтявайте

Детективската история с безпилотните самолети, появили се на украинския фронт в най-трудния за Русия миг, удостовери, че иранската авиационна промишленост има развита техническа и индустриална база.

Преди десетилетия (!) предприятията на иранския военно-промишлен комплекс бяха ориентирани към основаване на безпилотни самолети и бюджетът за защита бе фокусиран върху поддръжката на тази стратегия, нуждата от която „ нашите “ военни бюрократи и индустриалци, които мечтаеха да се интегрират в западния свят, осъзнаха едвам в този момент.

Дори войната в Карабах, извоювана с дронове, не разсъни у нас от латентен сън тези, които обичат неуместно да " режат " огромни пари за по-сложни планове. Изведнъж стана факт за всеобщото схващане, че Иран има както мощна просвета, по този начин и напреднали проучвателен центрове, в това число такива, обслужващи военни потребности. Нека просто изброим тези структури: Iran Aviation Industries Organisation, Iran Aircraft Manufacturing Industrial Company (HESA), Qods Aviation Industry, Turbine Engine Manufacturing, Iran Electronics Industries (IEI).

Докато Русия, в напразни очаквания да угоди на Запада, направи доста, с цел да унищожи личното си произвеждане, Иран го разви и в този момент и двете страни берат изгодите от тази политика.

Останала в този момент без западни съставни елементи и авиационно съоръжение, принудена да разглоби някои Боинги и Еърбъси за аварийни елементи, с цел да продължи да лети на други, Москва подписа съглашение с Техеран за доставка на иранско съоръжение за самолети, които попадат под наказания, и за поддръжка и поддръжка услуги и техническа поддръжка.

Документът, съгласно организация Mehr, открива механизъм за доставка на иранско авиационно съоръжение и техническа поддръжка на съветски самолети от ирански ремонтни центрове. Това съобщи представителят на Управлението за гражданска авиация на Ислямската република (CAO) Миракбар Разави. В края на май иранският министър на търговията и индустрията Реза Фатеми Амин разгласи, че Москва ще получи и ирански авточасти и газови турбини въз основата на бартер - импорт на цинк, олово и алуминий за металургичната и минната индустрия.

Иранският министър на търговията, индустрията и мините Фатеми Амин сподели пред IRNA преди месец, че Техеран и Москва възнамеряват да подпишат съглашения за разширение на съдействието в корабостроенето, авиацията и автомобилната промишленост.

Къде другаде е допустимо съдействие?

Още повече, че Иран е подготвен да провежда у нас сглобяването на своите... коли и то под възродените руски марки Москвич, Волга и Победа.

" Ще обърнем особено внимание на съветския пазар, мислим и за партньорства с съветски вложители ", сподели по-специално генералният шеф на водещия ирански авто производител - Iran Khodro - Мехди Хатиби за вестник International Business Times.

" Имахме положителни договаряния с Москва. Руският пазар с неговия потенциал ще стане един от нашите значими пазари ", означи той.

" Тази година ще произведем повече от 500 000 автомобила и нашата цел е да изнасяме 100 000 автомобила годишно в границите на три години ", добави вицепрезидентът на Iran Khodro Киануш Пурмоджиб.

Между другото, Iran Khodro е добре осведомен с вътрешния пазар, където доставя коли под името Samand. В Иран тази компания се занимава освен с произвеждане на лични коли, само че и със сглобяване на непознати модели - китайски Haima и Dongfeng, както и френското Пежо, макар глобите. По-скоро с помощта на тях. Иран също реализира забележителен прогрес в енергийния бранш, фармацевтиката и селското стопанство.

Русия, несъмнено, също е подготвена да помогне на Иран в редица области, където нямаме равни - нуклеарната енергетика, построяването на железопътни линии...

Сътрудничеството в политическата сфера открива колосални вероятности: ползите на страните не се опълчват пресичат се на всички места, допълвайки се. А в Сирия има бойно приятелство сред нашите страни.

Какво следва от това?

Разбирате ли какво имам поради? Ако Русия желае да се върне в този свят като велика индустриална мощ, която не се интересува от никакви наказания, наложени й, просто би трябвало да поживеем под тях известно време. Няма различен метод да си стъпите на краката и да запазите своята самостоятелност. Примерът с Иран ясно сподели това. Разбира се, това няма да работи с служители с тройно поданство и олигарси в кръгове към властта. Русия би трябвало да се промени - единствено по този начин ще спечелим.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР