Единствената промяна в състава на служебния кабинет е в министерството

...
Единствената промяна в състава на служебния кабинет е в министерството
Коментари Харесай

Мария Габриел предаде поста на външен министър на Стефан Димитров

Единствената смяна в състава на служебния кабинет е в министерството на външните работи. В петък при представянето на министрите министър председателят Димитър Главчев заяви, че дипломатът Ивайло Ценов, някогашен консул във Виена, поема външно министерство. 

При публикуването на президентския декрет тази заран, обаче, стана ясно, че министър на външните работи е посланикът ни в Черна гора Стефан Димитров. 

Ценов се отказал по персонални аргументи, изясни Главчев.
 
С гала, само че не пред медиите, Мария Габриел съобщи поста външен министър на Стефан Димитров, посланик от кариерата. От началото на предходната година той е ексклузивен и пълномощен дипломат на България в Черна гора. Бил е шеф на дирекция " Двустранно европейско съдействие " във външно министерство, шеф на отдел " Специализиран надзор " във ведомството, четири години е началник на Консулство Франкфурт и краткотрайно ръководещ Генералното ни консулство във Франкфурт на Майн.

Организацията на изборите " 2 в 1 " в чужбина ще бъде най-голямото предизвикателство пред служебния външен министър. Ведомството ще дава отговор за организацията на предварителния парламентарен избор за 50-то Народно заседание зад граница, който ще организира на 9 юни дружно с вота за Европейски парламент.

На церемонията Стефан Димитров уточни, че приема предизвикването да е външен министър като професионална отговорност.

Мария Габриел връчи на наследника си плана на външнополитическата тактика на България, а словото си пред чиновниците на външно министерство благодари за екипната работа. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР