Единни правила за противоепидемични и санитарни мерки в курортите се

...
Единни правила за противоепидемични и санитарни мерки в курортите се
Коментари Харесай

Въвеждат единни правила за епидемична безопасност в курортите

Единни правила за противоепидемични и санитарни ограничения в курортите се вкарват със заповед на министъра на туризма за идния зимен сезон 2020/21 година Целта е всички туристически места да вкарат идентични практики, с които да се подсигуряват здравето и сигурността на туристите, а България да отбрани статута си на здравословна и сигурна дестинация. Пакетът от ограничения, координиран със здравното министерство, е направен въз основа на изследване на практиките на водещите ски курорти в Европа.
Мерките обгръщат активността на кабинковите въжени линии, седалковите лифтове и влекове. Туристите наложително би трябвало да покриват носа и устата си с маска или друго защитно средство при престой в кабината и на въжен превоз станциите. Броят на пътуващите в закритите лифтови уреди може да бъде лимитиран по преценка на оператора. Кабините се дезинфекцират по график. В ски дрешниците също е въведена специфична организация за отдалеченост и стерилизация, а в ски учебните заведения групите ще са до 10 души. Заведенията в ски зоните още по-строго ще съблюдават признатите инструкции за действието им в условия на пандемия от COVID-19. Контролът за съблюдаване на ограниченията ще стартира преди началото на зимния сезон, съобщи министър Марияна Николова.
Представителите на курортите Боровец и Пампорово работят за понижаване на скупчването на гости, създадена е онлайн билетна система с автомати, която да ограничи контактите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР