Единната електронна книжка е изключително важна крачка. Друг е въпросът

...
Единната електронна книжка е изключително важна крачка. Друг е въпросът
Коментари Харесай

Експерт: С единната книжка наказанията ще се прилагат в целия ЕС

Единната електронна брошура е извънредно значима крачка. Друг е въпросът това по какъв начин ще премине в законодателството, ние по какъв начин ще попием от това законодателство. От Европейската комисия написа най-после, че доста се тормозят това да не се разводни в държавите-членки.

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria Ангел Попов от Европейския център за транспортни политики.

Младите водачи са 8% от всички водачи в България и в Европейски Съюз, само че сред 2 и 5 тежки нарушавания се вършат от тях. Това значи, че младите водачи са най-рисковият фактор за тежки ПТП. Записано е, че младите водачи би трябвало да бъдат обучавани в рискови условия, в огромния трафик.

Обучението при нас е със междинна скорост от към 30 км/ч на 25-годишни коли, които не разполагат със актуалните системи за сигурност и ускорението на новите. После като се качат в актуалните коли попадат в една неподходяща среда. Затова те подчертават върху метода на образование на младите водачи.

Предложението за въвеждане на електронна брошура – в 5 страни в Европа сега има такава, приготвят се още 11. Това е нещо доста потребно, тъй като контролният орган да вземем за пример в Германия и Австрия, ще има информация за нарушаванията, които лидерът е направил в България и противоположното. Предложението е наказванията да бъдат прилагани във всяка една страна, в това число лишаването от правоуправление – в случай че е решено в България да се ползва в целия Европейски Съюз.

Вижте цялото изявление във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР