Единият от задържаните за убийството на бившия треньор по борба

...
Единият от задържаните за убийството на бившия треньор по борба
Коментари Харесай

Отказаха свобода на единия от убийците на треньора по борба и съпругата му

Единият от арестуваните за убийството на някогашния треньор по битка Йордан Атанасов и брачната половинка му Марияна - Георги Нанчев направи нов опит да излезе от ареста, само че апелативните магистрати в София отхвърлиха да променят мярката му за неотклонение " задържане под стража ", оповестиха от съда.

Нанчев и съучастникът му Пламен Шляпашки бяха арестувани през август м.г., откакто останките на съпрузите Атанасови бяха открити инцидентно от минувач край водоема в Негован.

При следствието стана ясно, че двойното ликвидиране е осъществено на 14 юли в жилището на фамилията на столичния бул. " Витоша ". Йордан и Марияна Атанасови са били убити, а телата им разчленени, набутани в бидони и захвърлени край Негован.

Според прокуратурата, претекстът за закононарушението е финансов. Пламен и Георги очаквали в жилището фамилията да има пари от продаден парцел в столичния квартал " Емил Марков ", тъй като Йордан Атанасов им споделил, че лихвите в банките са прекомерно ниски.

В последна сметка двамата мъже разкрили едвам към 1500 лв. и златни украшения, които отмъкнали, откакто умъртвили двойката. Част от бижутата по-късно служителите на реда откриха в брачната половинка на един от нарушителите. Оказа се, че той ги е подарил, без да загатва за произхода им.

Оттогава двамата убийци са в ареста, а Нанчев няколко пъти апелира мярката си за неотклонение.

Според Софийския апелативен съд обаче отхвърли независимост на килъра, като се аргументира с тежестта и метода на осъществяване на закононарушението, прикриването на следите, както и заплахата от осъществяване на ново закононарушение.

Георги Нанчев остава в ареста, а срокът на задържането му е рационален по смисъла на закона - 1 година и 4 месеца все още, смятат магистратите.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР