Единият от обвиняемите за организираната престъпна група в Агенция Митници

...
Единият от обвиняемите за организираната престъпна група в Агенция Митници
Коментари Харесай

Вместо в съдебна зала: Единият от обвиняемите за ОПГ-то, заедно с Банкова, отиде в Пирогов

Единият от обвинените за проведената незаконна група в Агенция " Митници " - Марин Димитров, е бил откаран в " Пирогов " преди да бъде гледана мярката за неотклонение на тримата арестувани през днешния ден в Софийския градски съд.Поради влошеното му здравословно положение мярката на Димитров няма да се гледа през днешния ден. 

Това заяви арбитър Тони Гетов преди началото на съвещанието на съда. 

Наблюдаващият прокурор изиска непрекъснато задържане под стража на четиримата обвинени. Мотивите за това, че от направените разпити на очевидци и чиновници на ДАНС са добити данни, от които може да се направи обосновано съмнение за осъществена незаконна активност от обвинените и незаконни връзки сред тях. Според изложените доказателства от наблюдаващия прокурор Банкова е била в схемата още преди да бъде нараснала на поста шеф на Агенция " Митници ". 

Припомняме, че шефът на Агенция " Митници " Петя Банкова бе арестувана на 3 април дружно с Марин и Стефан Димитрови, а на идващия ден им бе повдигнато обвиняване за присъединяване в проведена незаконна група за търговия с въздействие и контрабанда.

Тримата бяха арестувани при акция против контрабандния канал Никола Николов - Паскал. Никола Николов - Паскал е разгласен за търсене.

На Петя Банкова е повдигнато и ново обвиняване, че в края на месец март е надвишила служебните си пълномощия, като под въздействието на Стефан Димитров е отстранила Ангел Пейков като шеф на митнически пункт " Лесово ", същият е бил намален. На негово място е назначила за шеф Мирослав Сарандев.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР