Edinburgh Fringe: Cost of life pinch hits festival - както изпълнителите казват, че нарастващите разходи са бариера

...
Има определена икономическа бариера“, каза комикът Пол Чоудри пред Sky
Коментари Харесай

„Има определена икономическа бариера“, каза комикът Пол Чоудри пред Sky News.

„Повечето от хората, с които разговарям през годините, казват, че това е индустрия за бяла средна класа. Много рядко виждате разнообразие във или на фестивала в Единбург."

Саймън Бродкин - човекът зад Лий Нелсън - се съгласява: „Големите таланти ще бъдат пренебрегнати просто поради свързаните с това разходи и смятам, че е несправедливо.

„Мисля, че има нужда от повече подкрепа и трябва да получим по-добро... заоблен баланс на изпълнители, произход, стилове, различни входове, в противен случай всичко просто става скучно."

Друга бариера, според стендъп Билал Зафар, могат да бъдат сделките, сключени с някои места.

Джорджи Гриър: Актрисата остана обляна в сълзи, когато един човек се появи на представление, превъзхитен, след като игра почти до разпродаването на тълпата

„Комиците могат да бъдат малко измамен… трябва да покриете доста голяма гаранция от пари от продажбата на билети, преди да направите някаква печалба, а тя може да бъде много висока.“

Но не само изпълнителите тази година се борят . Promoters Assembly представи шоута в Единбург с някои от най-големите имена в комедията от 1981 г. насам. Представлява около 20% от целия Fringe и бъдещето му виси на косъм.

Дължи £1,2 милиона за работата това се случи по време на празненствата на града на културата в Ковънтри от тръст, който през февруари влезе в администрацията, основателят на групата казва, че те са тук едва сега, защото са взели огромен банков заем, за да преминат през фестивала.

Репортерът се превръща в магьосник в Единбург

Прочетете повече:
Актрисата остана обляна в сълзи, когато един човек се появи на шоуто, превъзхитен, след като свири пред почти разпродадена тълпа
Грета Тунберг отмени участието си в Единбургския фестивал на книгата заради "greenwashing"

Ако не могат да си върнат тези пари, Уилям Бърдет-Коутс, техният артистичен директор и основател, казва, че не вижда как ще бъдат тук следващата година.

„The компанията е от местно, национално и международно значение, като работи с арт организации от цял ​​свят.

„Изиграхме важна роля в развитието на много шоута от световна класа през годините и помогнахме за стартирането на кариерите от безброй известни имена, от Греъм Нортън до Френч и Сондърс и много други.

„Събиране на собствените си пиеси пред публика, еквивалентна на публиката на живо на Уимбълдън и по-голяма от Гластънбъри – загубата на това присъствие би било катастрофално за Fringe."

Драг художникът и бивш работник по отпадъците Джо Ледер почти не можеше да си позволи да постави шоуто си Wasteman тази година.

"Времето е плашещо, защото искаш да си тук заради изкуството си, но все пак трябва да продаваш билети, за да покриеш разходите си."

С преброяването на всяко пени, той казва, че малка субсидия от Keep It Fringe Fund е направила всичко различно.

„Развлеченията, разказването на истории, театърът трябва да бъдат отворени за всички, независимо от финансовото им състояние.“

Пол Чоудри: приятелски настроен към семейството комик, работи в Pleasance Courtyard до 28 август< br />Simon Brodkin: Xavier, работи в Pleasance Courtyard до 27 август
Bilal Zafar: Imposter, работи в Underbelly, Bristo Square до 28 август
Wasteman работи в Assembly George Square Studios до 28 август

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР