Единадесетото издание на Дни на планинската вода в гр. Тетевен

...
Единадесетото издание на Дни на планинската вода в гр. Тетевен
Коментари Харесай

11-ите „Дни на планинската вода” в Тетевен ще се състоят на открито

Единадесетото издание на „ Дни на планинската вода ” в гр. Тетевен по всяка възможност ще се състои навън поради пандемията COVID-19. Това заяви проф. доктор Игнат Игнатов, уредник на събитието. 
Съорганизатор на обичайна демонстрация е Община Тетевен, а упованията са при комфортен миг Дните да бъдат извършени измежду природата с присъединяване на лектори и младежи, които ще имат опцията да изследват водата в региона дружно.
Проф. доктор Игнатов заяви още, че Тетевен продължава да се употребява с извънредно висок имидж, що се касае до спортната подготовка на елитни спортисти. Своето умозаключение той направи след провелото се на 22 юни 2020 година в гр. София 21-во издание на Международната конференция по спортна медицина, проведено от Българския футболен съюз, на което своето мнение са изразили ръководители на елитни тимове.
Професорът показа, че това е било неговото четвърто присъединяване в събитието като преподавател, като за повторно е бил поканен като пръв преподавател на конференцията, на която е показал и отчета си  на тематика „ Ефекти на вода Католит, метиленово синьо в Oxidal, колоидно наносребро и Моринга при вируса SARS-CoV-2 и болестта COVID-19. Дезинфекция с вода Анолит при футбол ”. Предходните три участия са били свързани с хидратация и тази тематика е настояща за международното състезание в Катар.
Той е съавтор с доктор Ивайло Якимов от ПФК „ Лудогорец “ по тематиката за хидратацията на елитните спортисти и техните върхови достижения в резултат на нея, като поддържа главната доктрина, че единствено добре хидратирания състезател реализира високи спортни достижения. Консултира се и с доктор Валентин Великов от ПФК „ Лудогорец “. Доказателствен принос за тезата е научният престой на проф. Игнатов в Япония през 2018 година и работата по проучване на вода Католит (електрохимично задействана вода с налични свободни електрони, решаваща казуса с пораждане на млечна киселина в мускулите на спортистите) в Българската академия на науките.
За неговото присъединяване и принос към развиването на конференцията през годините и научните му триумфи, на проф. доктор Игнат Игнатов бе връчен диплом от настоящия президент на БФС Михаил Касабов, който е координиран и с доктор Михаил Илиев и доктор Матев, членове на здравната комисия на Съюза.
Същевременно бе оповестена публикация за водите в влиятелни медицински издания, върху която проф. доктор Игнатов е работил с сътрудници от Министерство на здравеопазването - доктор Илияна Янева и от Националната спортна академия – проф. доктор Незабравка Генчева, доцент Тодор Маринов, доктор Марияна Ангелчева и перспективния студент по медицина и Иван Ангушев.
До този миг на всички извършени конференции проф. Игнат Игнатов постоянно е приказвал за качествената вода и акцентирайки гр. Тетевен като чудесно място за подготовка на спортисти точно поради отличните условия – висококачествена планинска изворна вода и чудесно качество на въздуха.
„ Тетевен може да продължи да развива и в бъдеще извънредно сериозна активност, обвързвана с подготовката на елитни спортисти, това е изключително значимо в рецесия като COVID-19, в която борбата за туристи и внимание е сериозна и единствено най-хубавите места ще запазят имиджа си на квалитетни дестинации. Тетевен е прочут като отлична спортна дестинация. Нямам самообладание още веднъж да проведем „ Дни на планинската вода “ в родния ми град, благодаря на кмета на Община Тетевен – доктор Мадлена Бояджиева и нейния екип, че поддържат самодейността и схващат значимостта й, като в същото време поставят старания за туризма в общината! “ добави още проф. д-р  Игнат Игнатов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР