Единадесетият традиционен турнир по конен спорт Купа Бургас 2022 ще

...
Единадесетият традиционен турнир по конен спорт Купа Бургас 2022 ще
Коментари Харесай

130 коня ще участват в турнира по конен спорт „Купа Бургас“

Единадесетият обичаен шампионат по конен спорт " Купа Бургас 2022 " ще се организира от 6 до 13 август в морския град.

Това е най-мащабният комплекс от конни надпревари в страната, единственият шампионат, който има включени в програмата си нощни паркури. Той е два пъти по нескончаем от държавните шампионати, балканиадите и надпреварите за международната купа. В дните от 6-ти до 13- ти август (включително) на конната база на парк " Езеро " ще се състезават над осемдесет ездачи от цялата страна и над 100 и тридесет коня, оповестиха уредниците от Община Бургас, Българската федерация по конен спорт и клубът по конен спорт " Кан Крум " - Бургас.

Във всички дни на осъществяване на надпреварите програмата е разпределена на два стадия - заран от 9:30 до 12:30 часа, и следобяд от 17:30 часа до привършване на последния спортен стадий. Понеделник, сряда, четвъртък и петък (8,9,10 и 11- ти август) са почивни дни за състезателите. Тренировките на всички спортни коне ще се проведат в тези дни, които са атрактивни за публиката. Тренировъчен нощен паркур ще се организира на 9-ти август след 17:30 часа.

Венецът на надпреварите - " Купа Бургас 2022 " е на 12-ти и 13-ти август (петък и събота). В тези дни е планувано от 9:30 часа до обяд да се състезават деца с Райдър пони, деца с коне, като паркурът е с затруднение до 110 см. След 17:30 часа, в двата дни от надпреварите, ще започва най-атрактивната част. В надпреварите по прескачане, с придвижване на деня, паркурите ще стават все по- комплицирани и забавни, височината на трудностите ще нараства. Един от най- атрактивните паркури е Jump&Drive, който е плануван директно преди паркура, определящ носителя на " Купа Бургас 2022 ". В този паркур ще се състезават щафетно автомобилисти и ездачи, като половината от ездачите се чака да бъдат децата на автомобилистите.

За положителното въодушевление на всички посетители и фенове, Община Бургас е провела през двата спортни дни къса стратегия с присъединяване на локални спортни клубове. 
Официалното разкриване на шампионата ще е на 6 август от 19:30 часа. 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР