Единадесет лектори от общо осем държави пристигат в София, за

...
Единадесет лектори от общо осем държави пристигат в София, за
Коментари Харесай

11 лектори от 8 държави пристигат у нас за Sofia Talks Media


Единадесет лектори от общо осем страни идват в София, с цел да вземат участие в интернационалната конференция, която АЕЖ-България провежда в петък, 30 юни. Като сътрудник на събитието, поставящо във фокус тематиката за младежите в медиите и положителните практики за постигане до младежка публика, се причислява и самодейността за медиите на Гугъл (Google News Initiative, или GNI).

Конференцията се реализира с поддръжката и нашите обичайни сътрудници - Фондация за свободата „ Фридрих Науман “, Фондация „ Америка за България “ и Посолството на Кралство Холандия в София. Партньори на самодейността са УНИЦЕФ и Национална мрежа за децата. То включва диалози и ще се организира в Гранд Хотел “Астория ” в София, присъединяване в него е гратис, само че при наложителна предварителна регистрация.

Преследването на сензационни и отрицателни истории отблъсна доста хора от медиите, което важи с цялостна мощ за младежите, привикнали да употребяват наличие през обществените мрежи. В новата осведомителна среда те по-скоро чакат новините сами да стигнат до тях, вместо те да ги търсят в мейнстрийм медиите.

Добрата вест е, че не всичко е изгубено. Появяват се от ден на ден новаторски модели за описване на истории и правене на качествени репортажи, които въодушевяват точно младите публицисти, любопитни да овладеят тънкостите при основаването на вести.

За да опише за методите за постигане до млада публика, Даниел Шаза, който управлява Гугъл News Lab в Централна и Източна Европа, ще се причисли към панел от изтъкнати лектори, в това число Джоузеф Уарунгу, публицист и медиен обучител от Кения, Камил Декерс, We are Europe, Белгия и Суне Гудмундсон, съосновател на Koncentrat, Дания.

“Ангажирането на по-младите генерации е измежду основните въпроси, с които публицистите незабавно би трябвало да се заемат. Въпреки че е предизвикателство, аз имам вяра, че това е и голяма опция за нюзрумите, движени от нововъведенията, да премислят и трансформират метода, по който се ангажират със своите консуматори. Това ще докара до опазване на тяхната бъдеща публика и резистентност на новинарската екосистема – което е жизненоважно за всяко крепко демократично общество ”, разяснява Шаза.

Останалите посетители на събитието, чиито истории ще можете да чуете, са Ирене Касели, старши помощник в Dart Center for Journalism & Trauma, Оана Санду, румънска журналистка на свободна процедура, Габриела Южвяк, журналистка на свободна процедура от Англия, Искра Джанабетска, съосновател на „ Вижте: новините на детски език “, Карин Вeселинк, холандски публицист, Kidsweek.nl, Катерина Василева, sCOOL Media Полина Петкова, подкаст „ Отвътре на открито “.

Пълната стратегия на Sofia Talks Media: Youth, повече информация за лекторите и форма за регистрация можете да намерите на

Като част от програмата, на 1 юли организираме две на практика работилници за отразяване на домашно принуждение и осъществяване на изявленията с претърпели контузия, водени от Оана Санду и Ирене Касели. Моля, имайте поради, че броят на участниците е стеснен, по тази причина ви предлагаме да се регистрирате допустимо най-скоро.

Регистрация

Посетете уеб страницата на конференцията за повече информация за лекторите и програмата.

В партньорство с Фондация за свободата “Фридрих Науман ”, Фондация “Америка за България ”, Посолство на Кралство Нидерландия в България, Дарт център за публицистика и контузия, Национална мрежа за децата.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР