Единадесет красиви кучета от приюта на „4-ти километър” бяха представени

...
Единадесет красиви кучета от приюта на „4-ти километър” бяха представени
Коментари Харесай

11 кучета си търсят семейство на сцената на Ядрото СНИМКИ

Единадесет красиви кучета от приюта на „ 4-ти километър” бяха показани пред пловдивчани на сцената „ Ядрото” в Капана като част от акцията „ На кафе с куче”.

Тя е отдадена на Международния ден на бездомните животни.



Всяко куче бе водено от млад доброволец, който се грижи през седмицата за него, а в неделя го извежда и на разходка. Мила, Мирела, Митко и Рафи са единствено част от тези младежи.

Повечето се занимават с графичен дизайн, а други са студенти по медицина.



В един миг ядрото бе покрито с кучата и хора. Много пловдивчани носеха със себе си кучешка храна, която даваха на питомците на приюта.

Сред най-хвалените кучета бе Бирено Буре – забавно сиво животно. В особено заграждение имаше и малко куче.

„ Това е нещо като предварителна сгледа – ние сме сватовете и представяме богат набор от булки и младежи за женене. Не чакам през днешния ден да бъдат осиновени кучета, тъй като въпреки всичко процесът изисква известни формалности. Искаме хората да ги видят и да се влюбят в тях”, сподели шефът на пирюта за безстопанствени животни доктор Веселин Бекирски.

Другата концепция на „ На кафе с куче” е да се каже на жителите, че има подслон за кучета.



„ На всяко наше събитие постоянно се намират по няколко души, които споделят: Наистина ли в града има ли такова нещо! Ние не знаем, че има подслон за кучета. Това е огромен проблем”, споделя докторът.



В приюта в този момент има към 100 кучета. Целта е до края на годината да има 200 осиновени. До през днешния ден с ново семейство са 168 кучета.

Снимки от Валентина Биларева
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР